Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Välkommen till Linero IF!
Linero IF är en stadsdelsförening i Lund med fotboll på programmet.

Om du vill börja spela fotboll i Linero IF så är du hjärtligt välkommen. Är du osäker på om du tycker att det är skoj att spela fotboll så får du givetvis prova på att träna några gånger utan att betala medlemsavgift. Kontakta då gärna tränarna för det lag ni vill börja i och fråga om möjlighet att komma och provträna.

 

Träningstider för alla lagen hittar ni under ”Våra lag”. Här finns också kontaktuppgifter till alla tränare.

 

Om ni efter ett par provträningar bestämmer er för att fortsätta, registrerar ni er här!

 

Vi uppmuntrar också föräldrar och anhöriga till att bli medlemmar i vår förening, för att få större inflytande i verksamheten. 


Vill du bli medlem i vår förening? Klicka då här!

Vill du inte längre spela fotboll eller vara medlem i Linero IF, maila då sportadmin@lineroif.se och meddela detta, så avregistrerar vi er!

Förlängda skärpta restriktioner för fotbollen i Skåne
2020-11-17 19:48
Som ni säkert har uppmärksammat, har FHM och Region Skåne förlängt de skärpta restriktionerna till och med den 13 december.

Hur detta drabbar fotbollen i Skåne kan ni läsa med om via följande länk:
http://www.skaneboll.se/arkiv/2020/11/skarpta-restriktioner-for-fotbollen-i-skane/

Specifikt för Linero IF innebär detta fram till och med 13 december:
- Ingen träning för herrlag, juniorlag och Idrott hela livet
- Inga matcher (varken träningsmatcher, seriematcher eller cupmatcher) för någon
- Ingen inomhusträning (de som endast har innetider enligt schemat kan träna ute på samma tider)
- Inga fysiska utbildningar får genomföras
- Alla tidigare planbokningar som gjorts för utbildning och matcher fram till och med 13 december är avbokade

OBS! Restriktionerna kan antingen förlängas eller skärpas ytterligare

Håll ut!
Vill du att ditt företag blir en del av Linero IF
2020-11-04 21:00
Linero IF bildades 1995 och verksamheten har stadigt utvecklats. Medlemsantalet stiger hela tiden och föreningen har idag mer än 600 medlemmar i åldern 5 år till seniorer - i en tid då medlemsantalet i idrottsföreningar i Sverige generellt sett minskar. Då Linero IF ligger i ett invandrartätt område har föreningens verksamhet stor betydelse för integrationsarbetet i östra Lund. Vi medverkar i kommunens integrationsarbete.

LINERO IF SPONSORSAMARBETEN
Ditt företag kan välja mellan tre olika sponsorsamarbeten med Linero IF. Det är huvudsponsor, partnersponsor och skräddarsytt samarbete. Du väljer en avtalstid på 1, 2 eller 3 år och börjar avtalsperioden antingen 1 februari eller 1 augusti. Som sponsor är ditt företag en del av Linero IF:s nätverk.
Nya direktiv pga den ökande smittspridningen
2020-10-29 23:07

Utifrån de nya rekommendationer som FHM, SvFF och SkFF har publicerat har styrelsen fattat följande beslut:

Från och med nu och fram till och med 17 november gäller följande:

- Arrangerande och deltagande i cuper är inte tillåtet

- Arrangerande och deltagande träningsmatcher är inte tillåtet

- Träning utomhus är tillåtet endast för grupper med barn och ungdomar födda 2005 och senare

- Ingen träning inomhus är tillåten

Detta är naturligtvis jättetråkigt för alla de som inte kan träna men samtidigt måste vi som förening bidra till att smittspridningen stoppas.

OBS! Beslutet kan komma att förlängas.

Riktlinjer för träning i Vikingahallen
2020-10-22 18:03

Styrelsen har tagit fram nedanstående riktlinjer för de grupper som tränar i Vikingahallen. Riktlinjerna kan när som helst ändras beroende på ändrade eller nya besked från Folkhälsomyndigheten och/eller fotbollsförbunden.

  • Använd båda ingångarna och alla 4 omklädningsrummen vid in- och utpassage. 
  • Samordna med ledare för lag som tränar innan och efter så att det inte krockar (vartannat lag använder omklädningsrum 1 & 2 och vartannat använder 3 & 4)
  • Uppmana spelarna att inte gå in i omklädningsrummen om det är fler än 6 personer där, vänta utanför tills det är ledigt.
  • Uppmana alla spelare att komma ombytta till träningen, endast skor skall bytas på väg in eller ut. 
  • Starta själva träningen 5 minuter senare och avsluta 5 minuter tidigare än er tilldelade tid för att spelare och ledare skall hinna in och ut under ert tilldelade pass.
  • Håll avstånd mellan spelare och ledare vid alla former av samlingar.
  • Stora grupper (som medför mer än 30 personer i hallen) rekommenderas att delas så att barnen tränar varannan vecka.
  • Föräldrar som följer sina barn till och från träningen är inte välkomna in i omklädningsrummen eller i hallen, barnen skall lämnas/hämtas utanför. Undantag är föräldrar till yngre barn som behöver närvara under träningen för barnens skull. Dessa föräldrar är välkomna in i hallen men skall uppehålla sig längs väggarna och hålla rekommenderat avstånd mellan varandra. Föräldrarna skall dessutom uppmanas att samarbeta så att en förälder kan representera två eller flera barn vid samma träningstillfälle.

Ny ledare i maratontabellen
2020-10-04 11:39
I samband med årets sista seriematch gick Anton Pålsson upp i topp i klubbens "maratontabell" över spelade A-lagsmatcher. Han passerade därmed Marcus "Kus" Jönsson som haft ett sabbatsår 2020.

Topp 5 i antal spelade A-lagsmatcher
164 Anton Pålsson
163 Marcus Jönsson
161 Johan Hansson
155 Gustav Pålsson
149 Christian Piema
Adonay Beyed ny medlem i 100-klubben
2020-10-04 11:34
Adonay "Addo" Beyed gjorde igår sin 100:e A-lagsmatch i den röda linero-tröjan. Detta firade han dessutom med att göra 2 av målen. 

Grattis Addo!
Linero IF seriesegrare
2020-10-03 16:45
Linero IF slog FC Möllan med 3-0 i seriens sista match och slutade därmed som etta i serien. Avancemanget till division 4 är därmed klart. 
Publikfritt på Linero IP
2020-10-02 12:54
Vi vill påminna om att vi fortfarande har publikfria matcher på Linero IP. Detta innebär att de som inte tillhör lagen inte heller får befinna sig innaför staketet. 

Förutom spelare och ledare räknas även bilförare (bortalag) och funktionärer (hemmalag) som laganknutna.
Historisk match på lördag
2020-09-30 15:32

På lördag kl 13:00 spelar representationslaget förhoppningsvis årets sista tävlingsmatch. Förhoppningsvis eftersom vi hoppas på en vinst som innebär serieseger och ett historiskt avancemang till division 4. Vid förlust eller lika blir det med största sannolikhet fortsatt kvalspel där allt kan hända.

 

Årets seriespel har varit väldigt speciellt då varje match haft en större betydelse än vanligt. Inget av lagen i serien är obesegrade och matcherna mellan lagen i toppen och botten har varit mycket jämna. Lagen i botten har vid flera tillfällen tagit poäng mot lagen i toppen. Med andra ord en väldigt jämn serie där poängskillnaden inte speglar skillnaden i kvalitet mellan lagen.

 

I sista omgången möter Linero IF FC Möllan och enligt tabellen är det verkligen toppen mot botten. Trots detta vet vi att det kommer att bli en tät och tuff match där båda lagen har mycket att spela för. Skillanden i tabellen kommer inte att märkas på planen och vinnaren kommer att vara det lag som är mest disciplinerat och därmed inte gör några misstag.

 

FC Möllan kommer vid vinst att säkra en kvalplats och därmed undvika direktnedflyttning till division 6. Vid lika finns chansen kvar att ta en kvalplats medan förlust innebär tack och adjö till division 5.

 

Linero IF har gått från klarhet till klarhet sedan storförlusten mot Uppåkra i slutet av augusti. Men kniven på strupen för att kunna nå en topp-tre-placering har Linero IF därefter vunnit samtliga matcher med totalt 19-6 i målskillnad. Trots skador och sjukdomar som resulterat i ny laguppställning inför varje match, har Linero IF stått som segrare då domaren blåst av matchen. Detta visar på en bred trupp och många spelare som tar chansen när de får den.

 

Låt oss alla hålla tummarna för representationslaget kröner föreningens 25-årsjubileum med ett avancemang till division 4. Tyvärr spelas även denna match publikfritt vilket innebär att ingen publik tillåts innanför staketet
Nyheter från våra lag
Flickor 10-11, 13/11 11:39 
Flickor 10-11, 18/10 07:42 
 
Hitta vår hjärtstartare
Vi sponsrar Linero IF
Felanmälan
Väder

klart.se