Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Välkommen till Linero IF!
Linero IF är en stadsdelsförening i Lund med fotboll på programmet.

Om du vill börja spela fotboll i Linero IF så är du hjärtligt välkommen. Är du osäker på om du tycker att det är skoj att spela fotboll så får du givetvis prova på att träna några gånger utan att betala medlemsavgift. Vill du veta mera så kontakta respektive tränare direkt.


Vill du bli medlem i vår förening? Klicka då här!
Utlysning av projektmedel
2020-06-22 19:56

Crafoordska Stiftelsen utlyser projektmedel för barn- och ungdomsverksamhet. 


Har du något förslag på vad styrelsen kan söka bidrag för, mejla förslaget till erwin.apitzsch@psy.lu.se senast den 20 augusti.

Ingen publik på hemmamatcher
2020-06-22 09:11
Hej alla ledare, föräldrar och andra "Lineroare"

I takt med att Sverige lättat på restriktionerna har vi märkt att allt fler supportrar kommer till Linero IP under föreningens hemmamatcher. Vi vill påminna om att det fortfarande inte är tillåtet med publik på matcherna och detta gäller samtliga barn-, ungdoms- och seniormatcher.

Både Svenska Fotbollförbundet och Skånes Fotbollförbund har gått ut med mycket skarpa rekommendationer om att föreningarna undanber sig publik under matcherna. Linero IFs styrelse har beslutat att följa förbundens rekommendationer och därför är det inte tillåtet att publik släpps in vid matcher på Linero IP. Till publik räknas de som inte behövs för att matchen skall kunna spelas, dvs ledare, funktionärer, matchvärdar och föräldrar som kör barnen räknas inte som publik.

Det eller de lag som som arrangerar en hemmamatch är ansvariga för att det inte finns någon publik inne på arenan, dvs innanför staket. Lämpligtvis utses någon laganknuten som har till uppgift att uppmana eventuell publik att hålla sig utanför staketet. Vi rekommenderar även att ni, innan matchen, informerar era motståndare om att publik inte är tillåten.

Ni som är föräldrar uppmanas att underlätta ledarnas ansvar genom att stanna hemma eller att hålla er utanför staketet.

Vid bortamatcher är det motståndarföreningens beslut som gäller men Linero IFs supportrar skall givetvis följa samma regler som på Linero IP. 

En sammanfattning av Svenska Fotbollförbundets rekommendationer finns här:
LIF-dagen 2020 är inställd
2020-06-22 09:02
Tyvärr måste vi meddela att styrelsen beslutat att ställa in LIF-dagen 2020. 

Den information vi fått är att den rådande begränsningen för sammankomster på max 50 personer kommer med all sannolikhet att finnas kvar i september och då ser vi ingen annan väg än att ställa in.

Jättetråkigt, speciellt med tanke på att vi i år firar 25 år som förening,
Handla hos Flügger färg med 20% rabatt
2020-06-12 11:03

Linero IF har inlett ett samarbete om klubbstöd med Flügger färg. Det fungerar så att du som är medlem i Linero IF får 20% rabatt* på alla hyllpriser när du handlar på Flügger färg (butiken på Gastelyckan).  Det enda du behöver göra är att uppge att du är medlem i Linero IF eller kundnumret 534878.


Varje år betalar sedan Flügger färg tillbaka 5% av medlemmarnas totala inköp som ett klubbstöd till föreningen.


Flügger färgs butik på Gastelyckan ligger på Kalkstensvägen 23,  strax intill återvinningsstationen.


Så stöd Linero IF - handla hos Flügger färg


Du kan läsa mer här Flugger farg.pdf »


* Rabatten kan inte kombineras med andra erbjudande, andra rabatter eller beställningsvaror.

Uppstart av ny grupp (P/F15)
2020-04-30 22:01

Nu startar vi en ny grupp för flickor och pojkar födda 2015. Gruppen kommer träna en gång i veckan på Linero IP. Till en början blir det mycket lek med boll. Vi kommer att träna


på gräsplanen onsdagar kl 17:15–18:15 med start 20 maj


Finns intresse för att börja spela fotboll, registrera då ert barn via Linero IF:s hemsida under Medlemskap, så är ni välkomna att komma och provträna med oss upp till 3 gånger innan ni bestämmer er för om ni vill fortsätta. 

 

Linero IF:s verksamhet bygger på ideell verksamhet. Därför önskar vi att alla föräldrar på något sätt engagerar sig i föreningen, varav några som tränare.


Väl mött!Uppstart PF15 VT 2020.pdf »

Nya beslut avseende knattespel och samåkning
2020-04-22 11:08

Linero IFs styrelse har 2020-04-22 fattat följande beslut efter de senaste riktlinjerna från Skånes Fotbollförbund:


Linero IF följer Skånes Fotbollsförbunds starka rekommendationer och har utifrån dessa beslutat att våra lag inte får delta i eller arrangera knattespel som bedrivs i form av sammandrag. Detta gäller både klasserna för 7 och 8 år. Beslutet gäller tills vidare, upphävs först då Skånes Fotbollförbund ändrar sina riktlinjer. Denna information är även förtydligad i nyhetsinlägget "Nya riktlinjer för distriktstävlingar och föreningsarrangerade matcher" nedan. 


Linero IF har beslutat att det vid bortamatcher är tillåtet att samåka till och från matcherna. Beslutet är fattat utifrån att spelarna ändå är förhållandevis nära varandra under träningar och i skolan samt att vi vill minimera antalet vuxna som följer med på matcherna. Detta är förändrat i nyhetsinlägget "Uppdaterade regler för träningar och matcher" matcher nedan.
Uppdaterade regler för träningar och matcher
2020-04-22 10:54

Utifrån de senaste riktlinjerna från Skånes Fotbollförbund har Linero IFs styrelse fattat följande kompletterande beslut 2020-04-22:

 

Detta gäller för träningar

 • Vi rekommenderar att träningen fortgår men varje trupp får naturligtvis ställa in om de vill
 • Spelare skall komma ombytta och klara till träningen, inget ombyte eller dusch på idrottsplatsen
 • Spelare skall använda egen vattenflaska, inget gemensamt flaskställ
 • Samlingar får inte hållas i omklädningsrum eller klubbstuga
 • Undvik övningar där kontinuerlig närkontakt är oundviklig
 • Föräldrar som följer sina barn till idrottsplatsen skall lämna dem vid entrén och sedan hämta igen efter träningen, inga föräldrar som inte är ledare innanför staketet
 • Toaletter skall öppnas vid behov och sedan låsas igen
 • Respektera beslut från spelare som inte vill delta på träningen (tjata inte på någon som inte vill delta)

 

Detta gäller vid träningsmatcher och seriemetcher

 • Matcher skall spelas utan publik
 • Träningsmatcher skall spelas mot lokala motståndare, föreningar inom en radie på 25 km från Linero IP
 • Spelare skall komma ombytta och klara till matchen, inget gemensamt ombyte eller dusch
 • Inga samlingar inomhus före, i pausen eller efter matchen
 • Vid hemmamatcher skall föräldrar som följer sina barn till idrottsplatsen lämna dem vid entrén och sedan hämta igen efter matchen, inga föräldrar som inte är ledare innanför staketet
 • Ha en öppen dialog med motståndarna inför matchen och respektera om de väljer att ställa in, även på kort varsel
 • Undvik handskakning mellan spelare, ledare och domare
 • Spelare skall använda egen vattenflaska, inget gemensamt flaskställ
 • Kiosken får inte hållas öppen vid hemmamatcher
 • Under hemmamatcher skall toaletter öppnas vid behov och sedan låsas igen
 • Respektera beslut från spelare som inte vill delta på matchen (tjata inte på någon som inte vill delta)
Nya riktlinjer för distriktstävlingar och föreningsarrangerade matcher
2020-04-17 13:55

Reviderad 2020-04-22 (fet kursiv stil)


Under torsdagen den 16 april kom nya uppdaterade riktlinjer och förtydligande från Folkhälsomyndigheten och Svenska Fotbollförbundet. Skånes Fotbollförbund följer, liksom tidigare, dessa riktlinjer. Skånes Fotbollförbunds styrelse har fattat följande beslut vad gäller tävlings- och träningsmatcher i distriktet.


Senior

 • Samtliga matcher såväl tränings- som tävlingsmatcher ställs in tills vidare med omedelbar verkan
 • Under förutsättning att det kommer förändrade riktlinjer så siktar vi på seriestart tidigast den 15 juni (höstsäsongen) och årets seriespel kommer därmed att spelas som en enkelserie.
 • Slutligt besked om seriestart 15 juni lämnas senast den 1juni

Junior

 • Samtliga matcher såväl tränings- som tävlingsmatcher ställs in tills vidare med omedelbar verkan
 • Under förutsättning att det kommer förändrade riktlinjer så kan träningsmatcher spelas tidigast den 15 juni.
 • Årets seriespel påbörjas med höstserierna i augusti enligt tidigare utsänt omgångsschema i årsplaneringen för 2020.
 • Juniorer som är 17 och 18 år får spela träningsmatch om det garanteras att ingen spelare i lagen är 19 år. Träningsmatcherna blir i så fall P/F17 alt P/F18 matcher.

Barn och ungdomsfotboll (födda -02 eller senare)

 • Seriespel startar från och med 1 maj enligt gällande spelschema i Fogis (gäller ej juniorserier)
 • Vårsäsongens resterande omgångar är frivilliga att spela och resultat genererar inga tabeller. Varje förening kontaktar sin motståndare för att komma överens om match skall genomföras eller ej.
 • I de fall föreningar ej hunnit genomföra domarutbildning i år för sina föreningsdomare får domare som genomförde utbildning i fjol döma matcher
 • Samma serieindelning (i största möjligaste mån) till höstens serier som kommer att spelas som ordinarie seriespel och bli underlag för eventuella upp- och nergångar inför säsongen 2021
 • Vi rekommenderar starkt att sammandrag för 8 åringar ej genomförs med anledning av att större folksamlingar skall undvikas. Sammandrag utan publik kan genomföras men enskilda matcher för denna ålderskategori är att föredra. Linero IFs styrelse har den 22 april fattat beslut om att föreningens 7- och 8-årslag inte får delta i knattespel som arangeras i sammandragsform (mer än 2 lag). Beslutet gäller fram tills att nya direktiv kommer från Skånes Fotbollförbund.
 • Föreningsarrangerade cuper kan genomföras under förutsättning att arrangemanget följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer, bland annat vad gäller förbud med fler än 50 deltagare (läs mer längre ner i texten gällande vad gränsen om 50 deltagare innebär).
 • Skånes FF tillsätter domare för P14 Skåneserien, P15 samt P16, om matcher ställs in skall detta meddelas Skånes Fotbollförbunds domaravdelning senast två dagar före matchdag

Vid genomförande av matcher är det enligt Folkhälsomyndigheten viktigt att:

 • bara friska och symtomfria personer deltar i aktiviteterna
 • det finns goda möjligheter att tvätta händerna och
 • trängsel mellan människor undviks.

Skånes Fotbollförbund utgår ifrån att den oundvikliga närkontakt som sker i en fotbollsmatch är godtagbar inom barn- och ungdomsfotbollen givet Folkhälsomyndigheten råd om dessa kan genomföras.

Arrangerande förening skall också beakta förbudet mot allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med över 50 deltagare. Matcher som genomförs på en idrottsanläggning där vem som helst får röra sig kan utgöra en offentlig tillställning om arrangerande förening inte vidtar åtgärder för att förhindra att publik ska komma. Åtgärder kan vara att till exempel låsa grindar eller sätta upp skyltar att föreningen undanber sig publik. Om publik ändå kommer, trots föreningens åtgärder att försöka förhindra detta, så utgör matchen inte offentlig tillställning. Enligt polismyndigheten räknas inte spelare, ledare och funktionärer in i de 50 personerna.


Enligt Folkhälsomyndigheten kan smittspridningen vara högre om lag från olika delar av landet möts, vilket innebär att matcher och tävlingar som innebär längre resor inte bör genomföras. Resor inom distriktsgränsen (Skåne) är i denna mening inte en längre resa och kan därför genomföras.

Seriespel och träningsmatcher
2020-04-05 19:27

Som ni säkert sett i media eller på någon av fotbollsförbundens hemsidor, är allt seriespel (barn, ungdomar och seniorer) inställt tills vidare. Mer information från myndigheter och förbunden finns på nedanstående länkar:

 

Folkhälsomyndigheten:https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbrott/aktuella-utbrott/covid-19/information-till-idrotts--och-traningsanlaggningar/

Riksidrottsförbundet: https://www.rf.se/coronavirusetochidrottsrorelsen/

Svenska Fotbollförbundet:https://www.svenskfotboll.se/nyheter/serier/2020/3/riktlinjer-med-anledning-av-coronautbrottet/

Skånes Fotbollförbund, seriespel:http://www.skaneboll.se/arkiv/2020/04/seriespelet-installt-tills-vidare1/

Skånes Fotbollförbund, träningsmatcher:http://www.skaneboll.se/arkiv/2020/04/uppdatering-gallande-traning-och-traningsmatcher1/

 

Utifrån de riktlinjer och rekommendationer som finns från myndigheter och förbund har Linero IFs styrelse fattat följande beslut 2020-04-05:

 

Detta gäller för träningar

 • Vi rekommenderar att träningen fortgår men varje trupp får naturligtvis ställa in om de vill
 • Spelare skall komma ombytta och klara till träningen, inget ombyte eller dusch på idrottsplatsen
 • Spelare skall använda egen vattenflaska, inget gemensamt flaskställ
 • Samlingar får inte hållas i omklädningsrum eller klubbstuga
 • Undvik övningar där kontinuerlig närkontakt är oundviklig
 • Föräldrar som följer sina barn till idrottsplatsen skall lämna dem vid entrén och sedan hämta igen efter träningen, inga föräldrar som inte är ledare innanför staketet
 • Toaletter skall öppnas vid behov och sedan låsas igen
 • Respektera beslut från spelare som inte vill delta på träningen (tjata inte på någon som inte vill delta)

 

Detta gäller vid träningsmatcher

 • Träningsmatcher är tillåtna men skall spelas utan publik
 • Träningsmatcher skall spelas mot lokala motståndare, föreningar inom en radie på 25 km från Linero IP
 • Spelare skall komma ombytta och klara till matchen, inget gemensamt ombyte eller dusch
 • Inga samlingar inomhus före, i pausen eller efter matchen
 • Vid hemmamatcher skall föräldrar som följer sina barn till idrottsplatsen lämna dem vid entrén och sedan hämta igen efter matchen, inga föräldrar som inte är ledare innanför staketet
 • Vid bortamatcher skall samåkning undvikas, man kan cykla till matcher som är i Lund
 • Ha en öppen dialog med motståndarna inför matchen och respektera om de väljer att ställa in, även på kort varsel
 • Undvik handskakning mellan spelare, ledare och domare
 • Spelare skall använda egen vattenflaska, inget gemensamt flaskställ
 • Kiosken får inte hållas öppen vid hemmamatcher
 • Under hemmamatcher skall toaletter öppnas vid behov och sedan låsas igen
 • Respektera beslut från spelare som inte vill delta på matchen (tjata inte på någon som inte vill delta)

 

Träna eller spela inte match ifall du:

 • Känner dig sjuk
 • Om du har symptom såsom feber, torrhosta, huvudvärk eller halsont
 • Om någon i din närhet drabbats av Covid-19
 • Tillhör någon riskgrupp
Nyheter från våra lag
Flickor 12-13, 03/08 09:33 
Pojkar 07, 02/08 21:10 
Pojkar 09, 01/07 08:23 
Pojkar 06, 01/07 07:51 
Pojkar 12, 28/06 22:19 
 
Hitta vår hjärtstartare
Vi sponsrar Linero IF
Felanmälan
Väder

klart.se