Välkommen till Linero IFs herrlag!

I år spelar vårt A-lag i HA division 5 och vårt B-lag i HR division 2.

Om du vill provträna så är du välkommen, men kontakta någon av ledarna först.

Ny huvudtränare för seniorlaget
2017-11-15 10:32
Enes Basic

Under tisdagen tecknade Linero IF avtal med Enes Basic som ny huvudtränare för herrlaget och Enes tillträder omedelbart. Första träningen hölls igår och Enes hälsar att det var ett högt tempo med bra inställning trots flera spelare som provtränade första gången.

Enes är välkänd som spelare i truppen sedan två år tillbaka men nu tar han alltså klivet upp som tränare.

Träningsmatch: Skurups AIF - Linero IF
2017-02-12 16:35

Säsongens första träningsmatch borta mot Skurups AIF resulterade i en övertygande och rättvis seger med 5-0 (3-0).

Laget bestod av Ali,Johan,Kus,Meyer,Nahom,Khaled,GP,CP,Musse,Leo,Fredde,Emil och Jacob.

Ett heltaggat och rörligt Linero tog tag i matchen direkt och dominerade i stort sett hela den första halvleken. Ledningen 3-0 i halvlek (efter mål av GP,CP och Leo) kunde varit avsevärt större och Skurup hade max två avslut på Ali. I den andra halvleken satte Skurup lite högre press på oss samtidigt som vi tappade lite av initiativet. Trots detta hade vi kontroll på matchen och vann också den andra halvleken efter mål av Kus och GP. En febersjuk Martin Glimberg hade garanterat varit nöjd med insatsen som lovar gott inför fortsättningen.

Själv var jag mest nöjd med inställningen, rörligheten och löpviljan vilken jag tycker det har varit lite si och så med emellanåt på träningen. Hela laget gjorde en mycket bra insats mot ett i och för sig svagt Skurup men å andra sidan spelar man ej bättre än vad motståndarna tillåter och vi gjorde det svårt för dem. Vill ändå lyfta fram försvaret som stod för en felfri insats samt GP som nog sprang mest av alla, gjorde två mål och retade gallfeber på Skurupsspelarna.

Vi tar med oss denna insatsen till tisdagens träning där vi förhoppningsvis blir avsevärt fler än i torsdags  (även.  och skulle snöa eller vara kallt). Ingen fotbollsspelare har någonsin (såvitt jag vet) blivit bättre av att vila så ses vi på tisdagens​

Dags för provträning
2016-10-26 16:56

Vårt herrlag är ett härligt gäng med en blandning av unga och gamla, studenter och förvärvsarbetande, alla med en passion för fotboll. Nästa år spelar vi i division 5 med ambitioner att avancera.

Vi välkomnar nu nya spelare att provträna med laget på tisdagar kl 19:30-21:00 och torsdagar kl 19:00-20:30. Träningen sker på Linero IP konstgräsplan (Tre Högars väg 5).

Dörren till omklädningsrummet på Linerogården öppnas 30 minuter innan träningen startar, 15 min innan skall ni vara ombytta.

Meddela någon av ledarna innan ni kommer första gången.

Ny medlem i 100-klubben
2016-06-16 15:07
Christian Piema firade sitt 100-matchjubileum i matchen mot Lunds FF den 6 maj.

Christian "CP" Piema spelade den 6 maj sin 100:e A-lagsmatch för Linero IF. CP, som har spelat i LIF sedan barnsben, är den andre spelaren som kommer med i 100-klubben.