Linero Idrottsförening
Fotboll

Linero IF vinnare i Futsal DM för herrar
2016-12-05 09:25

Under lördagen avgjordes Futsal DM i Rosengård Sporthall. Rekordfå lag var anmälda och därför spelades matcherna med "riktiga" futsal-regler, dvs bla 2x20 minuters effektiv speltid.

Förutom Linero IF deltog de rena futsalklubbarna Malmö City FC (spelar i högsta ligan, SFL) och FC Rosengård (spelar i division 1). Malmö City saknade dock sina landslagsspelare pga 5-nationsturneringen i Skövde.

Öppningsmatchen mellan FC Rosengård och Malmö City slutade med en stabil 0-9 seger för Malmö City. Linero IFs första match spelades just mot Malmö City och taktiken från coach Glimberg var ordentligt genomgången med spelarna. Vårt spel gick ut på att låta malmölaget få styra matchen men samtidigt inte få komma till farliga avslut. Vi skulle ha tålamod och vänta på de chanser som gavs och då ta till vara på dem.

Taktiken höll, först 0-0 i halvlek och sedan ledning med 2-0 en bit in på andra halvlek. På slutet drog Malmö City upp tempot för att reducera vilket de också lyckades med, men någon kvittering kom aldrig och det mycket tack vare en kanoräddning av Ali i slutsekunderna. Efter matchen sa Glimberg att det var den bästa laginsats killarna någonsin gjort.

Andra matchen som spelades mot Rosengård tog tämligen snabbt slut. Malmölaget var piskade att vinna med många mål för gå segrande ur mästerskapet men istället blev det det några tidiga mål i baken och då gav de upp. Linero IF kunde väldigt enkelt spela sig igenom matchen som slutade hela 16-0.

Linero IF slutade alltså som segrare och försvarade därmed sin titel som skånska mästare från i fjol.

Laget som spelade var Anton Pålsson, Gustav Meyer, Christian Piema, Adonay Beyed, Gustav Pålsson, Nahom Abraham, Victor Norling, Ali Eftekhari och Moustafa El-Tahan. Coachandet stod Marting Glimberg och Lennart Hansson för.