SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Linero Idrottsförening
Fotboll

Välkommen till Linero IFs herrlag!

 

Efter 20 omgångar i division 4 nordvästra har vi säkrat seriesegern och under 2024 spelar vi i division 3.

 

Nya spelare är välkomna att provträna men först efter kontakt med någon av våra tränare, se Kontakt

2024-05-16 11:55

Boka in den 28 maj i era kalendrar

 

DM match och Lundaderby på hemmaplan mot Torns IF.

 

28 maj 

19.00

Linero IP 

 

Varmt Välkomna.

Linero IF - Torns IF 28 maj i DM
2024-05-15 18:13

Lineros DM-äventyr gick nyligen via Hedvalla i Bjuv, där Bjuvstorps FF besegrades med hela 11-0.
Nu väntar tuffare motstånd som coach Kalle Ringhov har hyfsad koll på.

 

Hur hela DM-slutspelet lottades går att ta del av här.
För Linero väntar division ett-motstånd i form av Torns IF.

 

Det var värst vad ni gick ut hårt mot Bjuvstorp?
– Det var ett positivt inslag i vardagen för oss. Efter 2-0 i halvtid blev det total kross i andra. Det var bra för anfallsspelet och dessutom bra att spelarna tog det på allvar.
Nu väntar alltså Torn, på hemmaplan,
– Det blir en rolig utmaning för oss. Kul att se vad vi kan uträtta mot ett topplag i Ettan Södra. Ett roligt avbräck i serielunken, enligt Ringhov.

Mathen mellan Linero IF (3) – Torns IF (1) spelas den 28 maj 2024 klockan 19.

Fem punkter med Kalle Ringhov
2024-04-06 21:18
Fem punkter med Kalle Ringhov efter Linero IF-Malmö IK 4-2

 

Linero vann direkt i premiären efter 4-2 mot Malmö IK.
Men det var en match med två ansikten.

Kalle Ringhov konstaterar att det blev tre poäng i premiären för det hårt satsande Linero IF.


Summera de 90 minuterna?
– Vi gör en fantastisk bra första halvlek, ledde med 3-0 och hade bud på både 4-0 och 5-0. Killarna hade blykoll och det fanns nog ingen som sett första 45 som trodde att det skulle bli match utav det. Det sista vi sa i pausvilan var att vi skulle fortsätta där vi slutade, inte släppa in ett enkelt mål och bli stressade.
– Sedan släppte vi in 1-3 på hörna och tappade momentum. Plötsligt blev vi usla. Malmö IK fick energi, kom in i en bra period och gjorde även 3-2 med knappa kvarten kvar. Då trodde jag att det kunde gå helt åt helvete, så dåliga var vi. De kom i våg efter våg och vi spelade enskilt. Jag tror vi var tagna av stundens allvar…


Men…?
– Med fem minuter var fick hörna, Alex Sjöholm gjorde 4-2 och då dog matchen.

 

Vad var du mest nöjd med?
– Spelet ute på planen i första halvlek och våra fasta situationer, tre mål kom på hörnor. Försvarsspelet har varit väldigt bra hela försäsongen.

 

Vad var du inte nöjd med?
– Vi har lite kvar att jobba med sista tredjedelen när det kommer till att skapa målchanser. Det har hela tiden blivit allt bättre och det kommer fortsätta att bli bättre. Sedan var jag inte nöjd med att vi inte var mentalt starka nog att vi kunde fortsätta äga matchen. Är man inte bra i fotbollsmatcher måste man ha det mentala att ta sig tillbaka, hålla bollen inom laget exempelvis.
– Vi har också många spelare som kommit in sent under säsongen, så vi är inte riktigt där vi vill att vi ska vara.

 

Vem i laget stack ut?
– Gustaf Hillstedt gjorde en bra match sett till hur lite han tränat. Alex Sjöholm och Christian Piemaa levererade på bra nivå och har varit genomgående bäst under säsongen. Kenan höll ihop det bra där bak.

 

Vad väntar i nästa omgång?
– IFK Klagshamn på fredag. I den här division tre–serien finns det inga enkla matcher, vi kommer behöva slåss för poängen i varje match och måste börja om varje vecka.

Seriepremiär mot MIK
2024-04-06 16:09

Serien är äntligen igång!

 

3-0 i första halvlek slutar med 4-2 i fulltid. 

 

Målskyttar: Andrej, Hampus, Cribbe och Alex

Andrej Simeunovic till Linero
2024-03-14 17:54

Välkommen till Linero @andrej_simeunovic ❤️ Andrej är en väldigt duktig offensiv spelare som höjer vår trupp ytterligare! En farlig spelare i box som sällan bränner ett läge! Förra året gjorde han 15 mål i division 3. Vi är väldigt glada att han valt att komma till oss. 🔥🔥🔥🔥

Gustav Hillstedt till Linero IF
2024-03-11 10:52

Stort välkommen till Linero If @ghillstedt 🙌🏻 Gustav är en väldigt duktig ytterback med bra blick för spelet och enorm arbetskapacitet! Med stor erfarenhet från högre divisioner så kommer Gustav vara en stor tillgång till truppen och är nu redo för nya äventyr med oss. Välkommen ombord 🔥

Johannes Heden Hultgren till Linero If
2024-02-10 15:56

Välkommen till Linero IF @johanneshultgren! Johannes är en extremt duktig offensiv spelare med bra blick för spelet. Han har spelat div 2 under längre tid och är en väldigt brapoängspelare. Vi är extremt glada att han ansluter till oss där han imponerat på träningar och kommer vara ett tillskott offensivt som höjer laget! Välkommen till oss 

Seriematcherna spikat för Div 3 Södra Götaland
2024-01-26 09:17

Seriepremiär den 6 april på hemmaplan!

 

Linero IF inleder hemma mot Malmö IK som vann sin serie 2023 också. Därefter möter vi ett tufft Klagshamn borta och sedan ett derby mot Veberöd hemma.

 

Hela schemat hittar ni på: 

 

https://www.skaneboll.se/rs/tabell-och-resultat/div-3-sodra-gotaland-herr-2024/115259/

Intervju med Ali Eftekhari i Skånesport
2024-01-23 11:38
Stark frimånad för Linero IF – ”En klubb som spelar div3 för första gången någonsin”

Under januari månad drar de flesta fotbollslag igång förberedelserna inför kommande säsong. Försäsongen. Det är ett ord som andas ”träning utan boll”, frusna tår och karaktär. Skånesport har stämt av försäsongspulsen hos ett flertal skånska fotbollstränare och ledare. Nästa på tur Ali Eftekhari i Linero IF.

Hur ser det ut i truppen rent allmänt?


– Truppen känns väldigt bra. Hade en väldigt bra trupp förra året och har haft privilegiet att få behålla majoriteten av truppen som vart med oss förra året. Har fått in 7-8 spelare precis som vi önskat och byggt vidare truppen. Spelarna som kommit in lyfter oss och passar perfekt i vår gruppdynamik som är det viktigaste för oss. 

 

Hur ser era träningsförhållanden ut när det kommer till tillgång på planer, gym och så vidare?
– Nu när Nima (Mahoutchian) och Kalle (Ringhov) kommit in har vi fått in väldigt mycket kompetens. Så vi har ritat om en del i planeringen där Nima kommer bidra med väldigt mycket. Vi har har tillgång till det mesta via vårt kontaktnät. Tyvärr har vi problem med plan då Linero bara har 1 plan på 750+ medlemmar vilket begränsar och försvårar lite träningsupplägget.

 

Hur mycket av träningarna i januari handlar om spel – och hur mycket om ren fysträning, i ert fall?
– Januari är en månad där mycket handlar om att komma tillbaka, ha kul träffas och få in de nya i vårt härliga gäng.

 

Vilken typ av fotboll vill du att ditt lag ska spela under 2024?
– Vi ska förbättra det som behövs från 2023. Spelade en bra offensiv och defensiv fotboll men där finns mycket att jobba på. Det handlar om att finslipa och höja varje sak vi gjorde till än bättre. Nu med Kalle och Nima vid min sida är jag väldigt trygg i att kunna förbättra och höja allt.

 

Vad har du/ni för förväntningar på kommande säsong? Målsättning?– Får inte glömma att Linero IF är en klubb som spelar Division 3 för första gången någonsin. Det finns extremt bra lag i serien med mycket erfarenhet. Vi är en hyfsat ung klubb som har för målsättning att presentera sig som ett stabilt Division 3-lag.

 

Vem blir årets lagkapten och varför?
– Kenan (Aliefendic) är given, han var vår ledare på och utanför plan 2023 och är det återigen. En vinnarskalle av rang! Som min kollega Joe sa förra året, han var nyckeln till vår vinnarmentalitet.

 

En del klubbar unnar sig träningsläger. Om det inte går utomlands så kanske på annan ort för att få ihop den sociala biten. Hur kommer ni att göra under våren?
– Håller på att planerna in ett läger i mars. Vart ni det bär av är inte 100% spikat än men något ska vi göra.

 

Avslutningsvis. Efter fyra stenhårda försäsongspass under en vecka – vad ser du mest fram emot att göra under helgens lediga timmar?
– Vara med familjen och njuta lite.

 

- Lola Nilsson, Skånesport 

Kommande matcher
Spelade matcher
Tor 6/6 15:00
0 - 0  
Lör 1/6 13:00
2 - 5  
Tor 23/5 19:00
3 - 2  
Lör 18/5 13:00
1 - 3  
Mån 13/5 19:00
3 - 0  
Ons 8/5 19:00
0 - 11
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Linero Idrottsförening, 07/06 22:56 
Linero Idrottsförening, 23/05 23:08 
 
Hitta hjärtstartare
Vi sponsrar Linero IF
Råd & vård av idrottsskador
Felanmälan & Journummer