Linero Idrottsförening
Fotboll

Herrlagets kontrakt i 5:an är nu säkrat
2016-09-26 09:26

Herrlaget vann fredagens match mot Teknologkårens IF med 5-4 och säkrade därmed kontraktet i 5:a på egen hand. Adonay "Addo" Beyed gjorde åter en kanonmatch med sina 3 mål, varav det första redan efter 52 s. LIF ledde matchen med både 2-0 och 4-2 men Teknologerna kom tillbaka och kvitterade med halvtimmen kvar av andra halvlek. Båda lagen hade goda chanser att ta ledningen under resterande ordinarie tid (Teknologerna hade 2 bollar i ribban och LIF hade ett friläge) med det var först i 91:a minuten som Christian "Chribbe" Piema kunde nicka in det förlösande segermålet.

Segern innebar inte bara att det nu är klart att LIF spelar kvar i 5:an nästa år, det innebar dessutom att vi ännu inte förlorat över Teknologkåren i A-lagssammanhang.

Nu återstår bara en match och den spelas på Linero IP på lördag kl 13:00. Ett heltaggat Fortuna FF som spelar för en kvalplats uppåt kommer på besök. Det kan tyckas att våra killar inte har något att spela för men det har de. Dels för att de vill ha revansch för den totala överkörningen i våras då FFF vann med 5-0, men framför allt för att laget vill gå vinnande ur den här serien som höstens bästa lag.

Vi uppmanar alla ledare och spelare att komma och stötta killarna på lördag. LIF ligger nu på en andraplats i publikligan - fyller vi läktaren kommer vi att gå upp i täten :-)