Fin start i Bara
2018-04-29 23:18

Efter tre träningar tillsammans slängdes nya Linero IF F10/11 in i hetluften med knattespel i Bara. Sju tjejer (Siri, Edit, Isabel, Astrid, Mira, Steinunn och Ella) kom till start i ett mycket fint organiserat sammandrag och härligt väder.

I första matchen mot Klågerups F09-11 började Linero lite nervöst och hade svårt med det lite större och mer rutinerade motståndet. Men tjejerna tog för sig mer och mer ju längre matchen gick och i slutet av den första 10 minuters perioden kom så det historiska första målet. Även om motståndet var tufft vek ingen ner sig, vi skapade chanser och gjorde några mål. Det var med en bra känsla vi tog matsäckspaus i solen.

I den andra matchen mötte vi ett rent F11:a lag från GIF Nike. Nu var tjejerna riktigt taggade och gjorde en jättematch. Alla ville ha bollen, vinna närkamper och driva framåt. Det var inte lätt att få spelarna att byta. När matchen var slut var det sju stolta och nöjda rödvita krigare som tågade av planen i riktning mot kiosken.

Sammantaget blev vårt första Knattespel en väldigt positiv upplevelse. I omklädningsrummet innan matchen pratade vi om att spela med energi, vara tuffa, våga och stötta varandra. Detta hade spelarna verkligen lyssnat på och tjejerna visar att det inte är något fel på deras inställning.

Vi spelar nytt knattespel om 3 veckor igen! Men först är det träning på fredag.

Nu har vi också en facebook grupp (Linero IF F10/11). Endast föräldrarna i laget kommer att ges medlemskap i gruppen. Gå gärna in där och dela foton, diskutera samkörningar o dyl.