SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Linero Idrottsförening
Fotboll

Intervju med Ali Eftekhari i Skånesport
2024-01-23 11:38
Stark frimånad för Linero IF – ”En klubb som spelar div3 för första gången någonsin”

Under januari månad drar de flesta fotbollslag igång förberedelserna inför kommande säsong. Försäsongen. Det är ett ord som andas ”träning utan boll”, frusna tår och karaktär. Skånesport har stämt av försäsongspulsen hos ett flertal skånska fotbollstränare och ledare. Nästa på tur Ali Eftekhari i Linero IF.

Hur ser det ut i truppen rent allmänt?


– Truppen känns väldigt bra. Hade en väldigt bra trupp förra året och har haft privilegiet att få behålla majoriteten av truppen som vart med oss förra året. Har fått in 7-8 spelare precis som vi önskat och byggt vidare truppen. Spelarna som kommit in lyfter oss och passar perfekt i vår gruppdynamik som är det viktigaste för oss. 

 

Hur ser era träningsförhållanden ut när det kommer till tillgång på planer, gym och så vidare?
– Nu när Nima (Mahoutchian) och Kalle (Ringhov) kommit in har vi fått in väldigt mycket kompetens. Så vi har ritat om en del i planeringen där Nima kommer bidra med väldigt mycket. Vi har har tillgång till det mesta via vårt kontaktnät. Tyvärr har vi problem med plan då Linero bara har 1 plan på 750+ medlemmar vilket begränsar och försvårar lite träningsupplägget.

 

Hur mycket av träningarna i januari handlar om spel – och hur mycket om ren fysträning, i ert fall?
– Januari är en månad där mycket handlar om att komma tillbaka, ha kul träffas och få in de nya i vårt härliga gäng.

 

Vilken typ av fotboll vill du att ditt lag ska spela under 2024?
– Vi ska förbättra det som behövs från 2023. Spelade en bra offensiv och defensiv fotboll men där finns mycket att jobba på. Det handlar om att finslipa och höja varje sak vi gjorde till än bättre. Nu med Kalle och Nima vid min sida är jag väldigt trygg i att kunna förbättra och höja allt.

 

Vad har du/ni för förväntningar på kommande säsong? Målsättning?– Får inte glömma att Linero IF är en klubb som spelar Division 3 för första gången någonsin. Det finns extremt bra lag i serien med mycket erfarenhet. Vi är en hyfsat ung klubb som har för målsättning att presentera sig som ett stabilt Division 3-lag.

 

Vem blir årets lagkapten och varför?
– Kenan (Aliefendic) är given, han var vår ledare på och utanför plan 2023 och är det återigen. En vinnarskalle av rang! Som min kollega Joe sa förra året, han var nyckeln till vår vinnarmentalitet.

 

En del klubbar unnar sig träningsläger. Om det inte går utomlands så kanske på annan ort för att få ihop den sociala biten. Hur kommer ni att göra under våren?
– Håller på att planerna in ett läger i mars. Vart ni det bär av är inte 100% spikat än men något ska vi göra.

 

Avslutningsvis. Efter fyra stenhårda försäsongspass under en vecka – vad ser du mest fram emot att göra under helgens lediga timmar?
– Vara med familjen och njuta lite.

 

- Lola Nilsson, Skånesport 


Nyhetsarkiv
Dags för provträning2016-10-26 16:56
Ny medlem i 100-klubben2016-06-16 15:07
 
Hitta hjärtstartare
Vi sponsrar Linero IF
Råd & vård av idrottsskador
Felanmälan & Journummer