SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Linero Idrottsförening
Fotboll

Intervju med Kalle i Skånesport
2024-01-19 12:03
Skribent Lola Nilsson - Skånesport.se

I november var det klart att Richard ”Kalle” Ringhov skulle lämna Torns IF efter 500 matcher. Nu är han tillbaka på tränarbänken hos nya div3-laget Linero IF.
– Vi är extremt glada att fått till Kalle också som huvudtränare med mig och Nima. Att få en sån här chans kunde vi inte drömma om för ett år sen! Att både Kalle och Nima är i Linero IF är väldigt stort och lyfter oss som förening säger Ali Eftekhari.

Kalle, varför föll valet på just Linero IF?


– Dom har verkligen något intressant på gång, starkt spelartrupp med bra kvalité. Jag har fått ett jättebra intryck av föreningen, verkar också vara en familjär förening och dessutom närheten så alla bitar föll på plats på ett mycket positivt sätt.

 

Vad visste du laget och föreningen sedan tidigare?
– Har följt dem senaste säsongerna på avstånd. Tycker dom gjort det jättebra och har bara hört positivt om klubben. Känner dessutom några som verkar i klubben sedan innan.

 

Hur mycket har du följt laget under hösten?
– Eftersom Torns IF lånade ut ett par spelare dit så har jag följt dom noga.

 

Du kommer tillsammans med Ali Eftekhari och Nima Mahoutchian att dela på huvudansvaret för herrlaget. Hur väl känner ni varandra sedan tidigare och hur tror du att ni kommer att komplettera varandra?

– Nima behöver jag ju inte kommentera för vi känner varandra utan och innan. Jag vet vad Ali gjort och gör för klubben och det han har levererat både på och utanför plan har inte gått obemärkt förbi utan det ser jag med mycket stor respekt på. Nu ska vi jobba tillsammans i team och det har jag inga som helst problem med. Det gäller bara att sätta rollerna, identifiera vad vi är bra på var och en, vara överens om vad vi skall göra och vem som skall säga vad men det kommer inte att vara några som helst problem.

 

Vad hoppas du kunna tillföra i laget och klubben?
– Rutin och ledarskap. Har ju varit med på en lång resa innan med Torn genom seriesystemet och vet vad som krävs för att hela tiden ta kliv och bli bättre så det blir väl de viktigaste faktorerna.

 

Vad är målsättningen på kort och lång sikt?
– Den är inte satt ännu så det vill jag inte uttala mig om. Skulle bli förvånad om det inte är att dels etablera sig på en ny nivå men också vara med att utmana och överraska i toppen av div3. Sedan sitter ju allt ihop och vad jag hört och vet så är hela klubben i medvind, allt från de yngsta till A-laget.

 

Vad tror du om årets serie?
– Tycker jag rätt så bra koll på lagen i div 3. Det finns ett par lag som värvat ordentligt. Vill inte peka ut någon eller några favoriter utan tror det kommer att bli tajt. Det gäller att ta sina poäng från start för att vara med i racet.

 

Har du redan nu några övriga önskemål inför säsongen 2024?
– Nej inte vad jag kommer på. Är jättesugen på att komma igång nu. Känns som man haft ett långt uppehåll trots att det bara varit 6-7 veckor.


Nyhetsarkiv
2024-05-16 11:55
Seriepremiär mot MIK 2024-04-06 16:09
Dags för provträning2016-10-26 16:56
Ny medlem i 100-klubben2016-06-16 15:07
 
Hitta hjärtstartare
Vi sponsrar Linero IF
Råd & vård av idrottsskador
Felanmälan & Journummer