SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Linero Idrottsförening
Fotboll

Bomben: Tränarduon splittras – "kommer ha en annan roll"
2022-10-23 12:00
Jenny och Maria ledde nyligen flickor 08-09 till seger i A-serien.

Lineros tjejer vann serien. Segerruset har knappt hunnit lägga sig när nyheten slår ner: Maria "kommer inte vara med på samma sätt som tränare längre".

– En fin vän som kommer att vara saknad, säger kollegan Jenny.

 

Jenny-Maria, i folkmun kallad monsterduon, leder i skrivande stund Lineros 08-09:or i träningsmatch mot Trelleborg. Efter Lineros serieseger hörde nämligen storklubben TFF av sig - de behövde tufft träningsmotstånd. 

Men efter helgen kan inte supportrarna eller spelarna längre räkna med att Jenny-Maria står och ropar ikapp längs sidlinjen. Maria har sagt upp sig som huvudcoach.

"Jag kommer vara med lite i bakgrunden och på vissa matcher/träningar" uttalar hon sig i det pressmeddelande klubben skickade ut i fredags.

 

Det ska, enligt Maria själv, inte handla om klubbyte, en nysatsning på basketen eller ökat intresse för svampplockning, utan helt enkelt på att hennes tid inte räcker till längre. Men också på att spelarna behöver en ny röst i omklädningsrummet.

Den rösten blir dock inte helt obekant för spelaren Meja, eftersom den kommer att tillhöra hennes pappa Henrik Danielsson. 

– Aldrig får man sin egen space, kommenterar Meja.

 

Trots det meriterade och erkänt skickliga nyförvärvet på tränarsidan lämnar Maria ett stort tomrum bakom sig. 

– Maria är snäll och hon är bra på att peppa före matcher. Hon ger också bra tips under matcherna på vad laget kan förbättra, säger spelaren Astrid S.

 

Jenny riktar ett stort tack till sin tränarkollega.

– För allt hon gjort för laget i stort och för varje tjej. Det har varit många fina, framgångsrika och framförallt roliga år tillsammans. 

Maria är inte bara en skicklig fotbollstränare och noggrann kollega, förklarar Jenny.

– Hon är också en fin vän som kommer att vara saknad.

Samtidigt hoppas Jenny att Maria inte ska kunna klara av att hålla sig borta från idrottsplatsen. 

– Vi ska nog se till att få dit henne då och då. Hon trivs bäst i träningsställ och med gräs eller gummi under gympadojorna. 


Nyhetsarkiv
Träning2017-08-10 14:47
Bilder från Linerocupen2017-03-21 21:08
 
Hitta hjärtstartare
Vi sponsrar Linero IF
Råd & vård av idrottsskador
Felanmälan & Journummer