SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Linero Idrottsförening
Fotboll

Flickor födda 2008 och 2009

Välkomna till F08/09:s hemsida


Om Ert barn önskar provträna så är Ni alltid välkomna ner till träningarna!  

 

Vi tränar på Linero IP på tisdagar kl.18.15-18.30 löpning och därefter träning kl.18.30-20.00 (ev. +15 min knäkontroll) och på fredagar kl.17.15-18.45 (ev. +15 min knäkontroll).  

 

Välkomna!

 

Kontaktpersoner: 

Henrik Danielsson, e-post: danielsson.henrik@gmail.com

Jenny Hultberg, e-post: jennyhultberg@gmail.com 

Maria Carping, e-post: maria@carping.se 

eller skicka ett e-mail till föreningen: info@lineroif.se

 

Vill du bli medlem i vår förening? Klicka då här!

Bomben: Tränarduon splittras – "kommer ha en annan roll"
2022-10-23 12:00
Jenny och Maria ledde nyligen flickor 08-09 till seger i A-serien.

Lineros tjejer vann serien. Segerruset har knappt hunnit lägga sig när nyheten slår ner: Maria "kommer inte vara med på samma sätt som tränare längre".

– En fin vän som kommer att vara saknad, säger kollegan Jenny.

 

Jenny-Maria, i folkmun kallad monsterduon, leder i skrivande stund Lineros 08-09:or i träningsmatch mot Trelleborg. Efter Lineros serieseger hörde nämligen storklubben TFF av sig - de behövde tufft träningsmotstånd. 

Men efter helgen kan inte supportrarna eller spelarna längre räkna med att Jenny-Maria står och ropar ikapp längs sidlinjen. Maria har sagt upp sig som huvudcoach.

"Jag kommer vara med lite i bakgrunden och på vissa matcher/träningar" uttalar hon sig i det pressmeddelande klubben skickade ut i fredags.

 

Det ska, enligt Maria själv, inte handla om klubbyte, en nysatsning på basketen eller ökat intresse för svampplockning, utan helt enkelt på att hennes tid inte räcker till längre. Men också på att spelarna behöver en ny röst i omklädningsrummet.

Den rösten blir dock inte helt obekant för spelaren Meja, eftersom den kommer att tillhöra hennes pappa Henrik Danielsson. 

– Aldrig får man sin egen space, kommenterar Meja.

 

Trots det meriterade och erkänt skickliga nyförvärvet på tränarsidan lämnar Maria ett stort tomrum bakom sig. 

– Maria är snäll och hon är bra på att peppa före matcher. Hon ger också bra tips under matcherna på vad laget kan förbättra, säger spelaren Astrid S.

 

Jenny riktar ett stort tack till sin tränarkollega.

– För allt hon gjort för laget i stort och för varje tjej. Det har varit många fina, framgångsrika och framförallt roliga år tillsammans. 

Maria är inte bara en skicklig fotbollstränare och noggrann kollega, förklarar Jenny.

– Hon är också en fin vän som kommer att vara saknad.

Samtidigt hoppas Jenny att Maria inte ska kunna klara av att hålla sig borta från idrottsplatsen. 

– Vi ska nog se till att få dit henne då och då. Hon trivs bäst i träningsställ och med gräs eller gummi under gympadojorna. 

Risk för WO i kiosken – kan slå mot ekonomin
2022-09-13 20:02
Det kan bli igenbommad kiosk på lördag – och därmed ingen deg till laget.

Att få föräldrar till flickor 08-09 att ställa upp i kiosken är lika svårt som att vända ett 0-3-underläge borta mot FC Rosengård. Nu kan helgens kioskvaktande komma att ställas in.

– Vi riskerar både pizza-, läger- och transferpengar, säger en källa med insyn i kioskverksamheten. 

 

På spelarnas föräldrar finns två krav – att skjutsa till någon bortamatch då och då, samt inställa sig i kiosken en eller två gånger per år.  Just kioskuppdraget försöker många smita undan, tycks det som.

Till helgen finns i nuläget inte tillräckligt många frivilliga för att hålla igång försäljningen, berättar kioskpresident Margrita.

Förra helgen lyckades hon med nöd och näppe få ihop butikspersonal.

– Då var vi Mirandas mamma, jag och Helena G. 

För en tid sedan gick tränarkvarteten ut i öppet brev och vädjade till föräldrarna om hjälp: ”Vi är några föräldrar som ställer upp ofta. Tack för det. Hjälps alla åt blir det väldigt få tillfällen ni behöver hjälpa till”. 

En förälder, som vill vara anonym, uttrycker sig lite mer rakt.

– Huvudtränarna Maria och Jenny lägger ner typ 75 timmar var i veckan på laget. Wille och Linnea nästan lika mycket. Och så kan många föräldrar inte släpa sig till kiosken någon gång om året.

 

Lund-Malmö 1-1 - men Linero imponerade mest
2022-08-28 14:53
Linero if tackar Kulladal efter lördagens vinst.

Linero if 08-09 respektive 09-10 tog sig an två Malmölag i helgen. Det blev varsin vinst för Lund respektive Malmö – men målskillnaden landade på 5-3 i Lineros favör.

 

Först drabbade de äldre tjejerna samman med Kulladal på lördagen, på en regntung konstgräsmatta. 

Linero dominerade matchen, som slutade 4-1. I första och sista perioden var det mer eller mindre spel mot ett mål.

– Tjejerna rullar bollen fint och är agressiva i sitt presspel. Jag är väldigt nöjd, njöt tränare Maria.

På söndagen var det bortamatch mot Husie. Även här gjorde Linero en bra match och målvaktsdebutanten Lekshmi imponerade. Även mer rutinerade målvakten Tuva gjorde en stabil insats. Inte helt rättvist slutade matchen 2-1 till hemmalaget.

- Det känns riktigt tungt, vi borde inte släppt in sista målet, säger mittbacken Astrid.  

 

 

Linero föll i gastkramande avslutningen – Uppåkra seriemästare
2022-06-19 13:34

Tre gånger hade Linero ledningen borta mot Uppåkra. Men när domaren blåste av matchen stod det på resultattavlan 4-3 till hemmalaget.

 

Det gröna laget rusade in på planen och hurrade i ring. Hos Lineros tjejer – som gjort en väl genomförd match, tre gånger varit i ledning samt åkt på ett baklängesmål som borde varit offside – blev det en tung förlust. 

Från åhörarplats haglade ändå berömmet över de röda, där samtliga spelare gjorde en stark match, från Julia i målet till målskyttarna Meja, Leila och Vanna. Både speluppbyggnad, passningsspel och arbetsmoral är hög hos Linero. Men Uppåkras mer cyniska spel blev – än en gång – mer framgångsrikt.

– Vi har ett fint passningsspel medan de mest kör raka långbollar på en snabb anfallare. Så har det varit i flera år. När ska vi slå Uppåkra?, muttrade förre tränaren Dave. 

Slutresultatet i den tuffa serien innebär att Uppåkra står som mästare, medan Torn slutar tvåa och Linero trea. 

Nu återstår några träningar innan sommaruppehållet och öppnat transferfönster. På frågan om några spelare väntas lämna eller ansluta är tränarna förtegna.

– Inga kommentarer, du får ta det med sportchefen. Vi fokuserar på de spelare som är här och nu, förklarar Maria och Jenny.

I slutet av juli kickar Laxacupen i Halmstad igång. 

 

Linerotränare får prestigefullt pris
2022-05-08 21:01
Stjärnduon Wille och Linnea.

Konkurrensen var knivskarp. Bara åtta stipendier skulle delas ut av Skåneboll. 

Två av dem knep Wille och Linnea, tränare för Linero IF:s flickor 08-09. 

 

Spekulationerna har varit många kring det åtråvärda priset. Ovissheten så stor att oddsen mellan de olika spelbolagen skiftat kraftigt. 

Men nu är det avgjort – och Linero tar storslam när Skåneboll delar ut sina stipendier. 

– Jag vet inte om det hänt tidigare att två ungdomstränare i samma lag fått stipendiet, säger Yngve Eskilsson Skånes fotbollsförbunds kansli.

– Men Linnea och Wille är ovanligt talangfulla.

För Wille betyder priset mycket.

– Det är roligt. Då har man gjort något som syns och märks, säger han medan Lineros tjejer tar sig an både Uppåkra och Lunds BK på hemmaplan.

Prissumman består av 3 000 kronor.

– Det kanske blir ett par nya fotbollsskor, mina börjar bli slitna. Sen blir det till att spara resten, jag ska snart flytta hemifrån, säger Wille.

Flyttat hemifrån har Linnea redan gjort – så hon vet att det rullar kulor då.

– Jag ska betala hyran med pengarna, säger hon.

 

 

Trodde de skulle möta Dalby – då klev helt annat lag in på plan
2022-02-13 20:05

Lineros tjejer 08-09 värmde upp för träningsmatch mot Dalby. Men strax innan avspark klev istället ett helt annat lag in på andra planhalvan - deras föräldrar. 

- Va, ska vi möta dem? Det är inte ok? Vi blev helt chockade, säger Astrid S om tjejernas reaktioner.

 

Svartklädda, resoluta och atletiska (nåväl) kom föräldrarna intågandes – till tjejernas stora förvåning. Svarta lagets coach, Dave, tog tag i uppvärmningen och manade sina lagkamrater:

– Om vi inte vinner nu så vinner vi inte nästa år heller. Tänk om vi tvingas lyssna på våra tjejers påminnelser varje kväll om att vi förlorade mot dem. 

 

Taktiska genidraget mötte protester

Dave hade, bakom ryggen på huvudtränarna Maria och Jenny, värvat tränarna Wille och Linnea till föräldrarnas lag.

– Dopning, protesterade Jenny. 

Och föräldrarna kopplade greppet direkt. 1-0 dröjde inte länge. Men organisationen hos de äldre var betydligt sämre än hos tjejerna, som höll sina positioner och allt som oftast höll baklinjen rak för att lura förvirrade föräldrar i offsidefällan. Oturligt nog missade den i övrigt skicklige domaren – vars linjemän inte dök upp eftersom de spelat Fortnite hela natten – flera av offsidefällorna. 

– Offside, offside, offside! hördes gång på gång från tjejernas tränarstab. 

I första perioden coachade Dave föräldrarna till tuffare spel.

- Tackla inte bara era egna döttrar, utan alla!

Efter halva matchen började dock föräldrarnas ork att tryta, och tjejerna arbetade sig in i matchen – disciplinerade och orädda.

 

Vad blev resultatet?

Att matchen blev målrik är alla överens om, liksom att föräldrarna vann med något mål. Men vad slutade den egentligen? Inte ens domaren verkade säker.

Efteråt fortsatte tjejernas kick off, med pizza och taktiksnack. Föräldrarna firade segern på Étage i Malmö och har redan planerat in ett träningsläger i höst, inför nästa års drabbning.

– Jag räknar med att det här blir en tradition, säger vasse ytterspringaren Pontus.

– Nästa år kommer de inte att ha en chans. De flåsade och pustade som 70-åringar på maraton, svarar Vanna. 

 

Klart: Linero förstärker tränarstaben
2021-12-14 21:43
Felicia och nya tränaren Linnea pratar zonförsvar.

Linero IF:s flickor 08-09 förstärker tränarstaben. Från Åsa IF har man rekryterat snart 19-åriga Linnea, som därmed går från spelare till coach. Lineros ordförande var en nyckelperson bakom värvningen – som har en tydlig målsättning med laget.

 

Tre minuter till träningen och elva minuter till plugget. Linnea har räknat ut hur korta avstånden är i den gyllene Triangeln: Lägenheten, Linero ip och Mattecentrum.

Vad - förutom en sign on fee – gör att en tonåring lägger sina kvällar på att träna fotbollsspelare itsället för att klubba på nation?

– Det är ändå corona, så jag kan inte festa så mycket. Och jag vill alltid vara nära fotbollen, säger Linnea som lirat sedan hon tog sina första steg.

Själv spelade hon försvare i norra Halland, där hon såg damlaget utarmas på medspelare.

– Det märktes att vi inte var lika viktiga som herrarna. Det syntes på träningstider, lokaler och resurser.

Enligt uppgifter till sajten ska Lineros ordförande Rutger – under övergångsförhandlingarna – ha lovat att den rödvita klubbens prioriteringar är annorlunda.

– Vi var på samma linje, säger Linnea.

På tisdagens träning, där de sista snöklumparna höll på att tina undan från konstgräset, fanns 19 spelare på plats. Linnea hoppas att den siffran ska stå sig när tjejerna blir äldre, så att klubben kan få ett damlag. Det är hennes målsättning.

– Många slutar när de blir lite äldre. Det är mycket skador, främst knäskador, och så får man mycket annat för sig.

– Mina förväntningar med att vara tränare är att få se laget utvecklas och skapa extra trygghet för tjejerna som kvinnlig tränare.

Vad tycker du om laget så här långt?

– De är roliga. Min syster är i deras ålder och det känns kul med fler småsyskon!

 

 

 

 

Efter krossen: ”En av våra bästa matcher”
2021-08-22 15:04

Press, passningar och samspel. Följsamhet, inställning och touch. Allt stämde när Linero if:s tjejer 08-09 körde över Dalby i det hajpade derbyt på söndagen.

– Det här var en av våra bästa matcher, sa tränare Maria.

 

Det var en gedigen match från de rödvita när Dalby fullständigt krossades hemma på Linero ip. Sluresultat: 6-1.

– Det var verkligen en kollektiv insats. Alla lagdelar hjälpte varandra, säger tränare Jenny.

Maria fyller i.

– Alla kämpade tillsammans och hjälptes åt över hela planen, säger Maria.

Segern följde på den oavgjorda drabbningen mot Nike under lördagen: 3-3.

– Vi hade väldigt fina passningar idag, och några bra väggspel. Försvaret var starkt och framåt vågade vi skjuta. Vårt fokus är att första touchen sitter och att vi vågar skjuta, säger yttermittfältare Astrid. 

Staffanstorp blev för svåra
2021-08-15 14:57

Höstsäsongen är igång och Lineros tjejer ser starka ut. Men det gjorde tyvärr även Staffanstorp. Det blev vinst med 3-1 för de blåa.

 

Det var stort bollinnhav för Staffanstorp på blåsiga Staffansvallen, där en del rejäla trädplanteringar runt planerna skulle vara välkommet.

Linero hade en tät defensiv kryddad med vasst målvaktsspel av Julia, och lät sig heller inte stressas när bollen blev de rödvitas.

– Jag tycker vår defensiv imponerar, säger tränare Maria.

– Det är främst den vi tar med oss när vi summerar matchen.

Ett mål blev det dock framåt, efter en bjudning av Staffanstorps uttråkade målvakt. 

Linero visade också upp en intressant uppställning på sina hörnor, med fyra offensiva spelare tätt ihop när inlägget slogs. Tränare Jenny vill dock inte svara på några frågor kring varianten.

– Jag tänker inte avslöja vad vi jobbar med under stängda träningar, säger hon. 

Nu väntar nu match för flera av tjejerna, på tisdag mot Södra Sandby.

 

Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Linero Idrottsförening, 16/07 14:41 
Linero Idrottsförening, 15/07 18:34 
Linero Idrottsförening, 03/07 07:18 
Linero Idrottsförening, 21/06 11:51 
Linero Idrottsförening, 07/06 22:56 
 
Hitta hjärtstartare
Vi sponsrar Linero IF
Råd & vård av idrottsskador
Felanmälan & Journummer