SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Linero Idrottsförening
Fotboll

Linero IF P06

Linero IF:s P06 är en trupp på 24 spelare som satsar både på spets och bredd. Vi spelar med ett lag på en hög nivå (Skåneserien) och ett lag på en lägre nivå (regional serie). Vi tränar minst tre dagar i veckan. Vi tränar även återkommande även inomhus (futsal) och spelar många futsalcuper.


Våra värdeord är glädje, ansträngning och respekt.
 
Vi främjar bollglädje, kreativitet, tålmodighet och aggressivitet i spelet.
 
Välkommen att börja i vårt gäng! Det är bara att dyka upp på en träning eller kontakta gustavsson.david@gmail.com.

 

 

Det här är Linero IF P06
2020-07-01 07:51
Linero IF:s P06-lag består av 21 killar och två ledare som tränar tre gånger i veckan året runt förutom under sommaruppehållet. Laget har två lag i seriespelet (9v9), ett i Skåneserie sydvästra och ett i sydväst C1.

Nya som såväl gamla spelare är välkomna att dyka upp när som helst på en träning för därefter att provträna ett par gånger innan denne ansluter till laget.

Under juli månad 2020 tränar vi max en gång i veckan, onsdagar kl. 17:00-18:30 på konstgräset på Linero IP, men vissa onsdagar tränar vi inte alls. Håll utskick i kalendern.

I augusti drar återigen igång med träning tre gånger i veckan:

Tisdagar kl. 18:30-20:00 på gräset på Linero IP
Onsdagar kl. 17:00-18:30 på konstgräset på Linero IP
Torsdagar kl. 18:30-20:00 på gräset på Linero IP

Vill ni spela träningsmatch mot oss, eller varför inte bjuda in oss till en turnering, maila då gustavsson.david@gmail.com
21 matcher på tre dagar - Kalmaräventyret
2019-01-07 13:11
P06-gänget vrålstartade år 2019 med det så kallade Kalmaräventyret! Det inleddes med samling kl. 06:15 torsdagen den 3 januari vid busshållplats på Linero för transport med kollektivtrafiken till Skånecupen i Baltiska hallen. Vi deltog med två lag i denna futsalcup. Detta år är ju i princip första året med resultaträkning för P06. Vi hade hamnat i två rätt tuffa grupper så resultatmässigt gick det inget vidare men vi hade ett par bra matcher. Dock hade vi otroligt svårt att göra mål. Sista matchen för dagen i B-slutspelet spelade det ingen roll om vi vann för vi var tvungna att dra vidare till tåget till Kalmar! Men som ”tur” var fick vi stryk under förlängningen i matchen. Kl. 23:00 ankom vi till Kalmar med Öresundståget, och kl. 24:00 var alla i säng i den skolsal vi sov i.


Fredagen den 4 januari deltog vi i Barometern Cup i Kalmar Sportcenter. Upp kl. 07:15 för frukost och snart vidare till sportcentret för de fem garanterade futsalmatcherna per lag. Vi deltog med två lag. Vårt problem med att göra mål fortsatte under denna cup. Det var nästan skrattretande att vi spelade ut lag utan att göra mål själva medan de tilläts göra mål och vinna matcherna. Värst var det i matcherna mot Färjestadens GOIF och Mjällby AIF, helt otroligt. Gissa vilka lag som spelade final sen? Cupen avslutades för oss kring halv fyra och resten av dagen avnjöts under lugna former med laget och med besök på pizzeria. I säng kl. 22:00.


Lördagen den 5 januari var det dags att åka till Öland för att spela liten 9v9 mot Färjestadens GOIF. Upp kl. 06:30 för att hinna packa, städa och käka frukost innan bussen till Färjestaden gick. Det är ju lite speciellt med de nya spelformerna, och alla regionalförbund har kanske inte kört på samma sätt, men detta kan ju lagen komma överens om innan matchen. Men en detalj missade vi… Efter två perioder undrade vi i periodpausen varför Färjestaden dröjts sig kvar på mittplan. Jo, de trodde matchen var slut. Vi hade tydligen spelat 2 x 30 min redan, men vi var ju beredda på liten 9v9-regeln 3 x 25 min. Alla ville spela mer så vi körde 15 min mer. Det blev fler mål, och det muttrades lite om vem som vann den riktiga matchen :)


Äventyret var inte slut med denna match, utan vi skulle banne mig spela en till liten 9v9 utomhus denna dag. Återigen buss till Kalmar, besök på BK och sen vidare med buss till Bergavik IP:s splitternya konstgräsplan, som ska vara byggd efter alla konstens regler för att minimera miljöbelastningen, för att spela mot IFK Berga. Lagom slitna samt knapp tid för uppvärmning höll vi ändå ställningarna matchen igenom och lyckades dra ifrån resultatmässigt i sista perioden. Efter matchen sprang vi till bussen för att hinna till tåget hem till Lund. Strax efter halv nio på kvällen var väl alla hemma.


Kalmaräventyret genomförde vi med Adam Vildanfors (bosatt i Kalmar, bror till tränare David), kollektivtrafikens, snabbmatrestaurangernas och cuparrangörernas samt Färjestaden GOIF P06:ors och IFK Berga P06:ors hjälp. Vi tackar er alla!!


Det blev totalt 21 matcher på tre dagar varav två utomhusmatcher. Samtliga tretton killar spelade 10-12 matcher. En stukad fot förhindrade en spelare att delta i alla matcherna.


Resan stärkte vårt lagbygge. Vi är nöjda med vårt passningsspel och vår positionering på planen. Det blev mer uppenbart för oss tre ledare att vi måste träna på högre tempo högt upp på den offensiva planhalvan och distinkta avslut. Vi går nu in i en fortsatt intensiv träningsperiod där vi fokuserar på just avslut, men ökar också vårt jobb, som planerat, med fysträning inriktat mot snabbhet och riktningsförändringar med och utan boll men även mot styrka i överkroppen. Vi kommer också jobba mer med tävlingsmoment på träningarna.


Vi är just nu en trupp på 21 spelare varav tre spelare inte är intresserade av att spela matcher. Nya såväl som nygamla spelare är välkomna att dyka upp på våra träningar för att joina vårt gäng!


Vi deltar i Skåne-VM (vinterserie) med ett lag nu under vintern men vi ska också spela ett par futsalturnerningar till innan våren kommer antågande. Vi anordnar också Linero IF Trophy för P06 (liten 9v9) på Linero IP den 23 mars. Kolla in http://www.lineroif.se/sida/?ID=247370 för mer info om cupen. Anmäl er!


Hör av er till gustavsson.david@gmail.com om ni är intresserade av att spela träningsmatcher mot oss!     

Ny säsong igång
2018-08-14 07:05

P06 drog igång "höstsäsongen" den 24 juli. Vi tränar två gånger i veckan på Linero IP:


Tisdagar kl. 17:30-19:00 (konstgräs)

Torsdagar kl. 18:30-20:00 (gräs)


Ibland kör vi en tredje träning. Först till efter seriespelet kör vi igång kontinuerligt med en tredje träning, som vi kör inomhus i Vikingahallen.


Vi är nu en trupp på 20 killar och tre ledare. Nya killar är väldigt välkomna att oanmälda dyka upp på våra träningar!!


Förrförra helgen deltog vi i Eskilscupen i Helsingborg. En bra cup med många matcher. Cupen var dock inte anpassad till de nya spelformerna, vilket var lite trist och gjorde det svårt för oss att få till ett bra spel mot hemåtpassande och långtjongande lag. Vi åkte buss och tåg fram och tillbaka varje dag vilket genererade många timmar tillsammans i laget. Ingen övernattningscup denna sommar för laget, men nästa sommar siktar vi på det och vi kommer också att anordna ngn typ av långhelg med övernattning i vinter.


Vi fortsätter med 7 mot 7 i seriespelet och med två lag på B-nivå. Nästa år vankas dock liten 9 mot 9, vilket vi introducerar direkt efter höstens seriespel. Är ngn intresserad av att möta oss i träningsmatcher under vintern, maila då gustavsson.david@gmail.com


Vi tänker också spela mkt futsal i vinter (som vanligt) samtidigt som vi troligen deltar i en vintercup för första gången.

 

Vintersäsongen inledd
2017-11-11 06:58

Nu har vi trätt in i vinterkylan, naj inte riktigt ännu, men vinterträningstiderna har börjat och imorgon spelar vi första inomhuscupen. Vi planerar som vanligt att spela 6-8 inomhusturneringar, men vi skippar vinterserie även i år. Troligen blir det dock lite fler träningsmatcher denna vinter än föregående vintrar. Kolla i kalendern för mer info om vad vi gör nu under vintern.


Liksom förra vintern kör vi tre träningar i veckan:


Tisdagar kl. 18:00-19:30, konstgräs på Linero IP

Torsdagar kl. 17:30-19:00, konstgräs på Linero IP

Lördagar kl. 15:00-16:30, inomhusgolv i Vikingahallen


Dock delar vi inomhustiden med P07, vilket gör att vi ibland kommer försöka ta andra lags lediga tider inomhus samt ibland köra utomhusträning på lördagen istället, som idag lördag 11 nov då vi kör kl. 11:15-12:45 på konstgräset istället. Ibland kanske vi kör utomhus på söndagen t o m om vi har cup på lördagen.


Under året har vi jobbat rätt mkt med försvarspel, framför allt pressteknik. Under hösten körde vi försvarsträning nästan varannan träning. I våras körde vi mkt en mot en. Resultatet är att vi har släppt in betydligt färre mål i år. Dock har vi ju inte gått lägre ned på planen, utan vi har snarare flyttat upp backlinjen ännu högre för att komma upp i ryggen på motståndarna så att de inte tillåts att vända om med bollen. Vår höga intensiva press har vi fortsatt med, och vi har blivit noggrannare med att markera motståndarnas innermitt. Vi har dessutom gjort fler mål i år.. :) Nu kommer vi att fokusera rätt mkt på passningsspelet. Vi ska bli bättre på passningsspelet när vi kommer i hög fart, bättre på att göra/genomföra direktpassningar och bli bättre på att undvika passningsskugga och utnyttja båda små och fria, större ytor bättre.


Vi är just nu en trupp på 22 killar och fyra ledare. Nya såväl som gamla killar är välkomna att komma på våra träningar. 


Lördagen den 24 mars anordnar vi Linerocupen för P06 för fjärde året i rad. Alla är välkomna att anmäla lag till denna cup. Se http://www.lineroif.se/docs/676/15503/Inbjudan%20Linerocupen%202018%20(P06).pdf för inbjudan.


Sugna på träningsmatch/-er eller vara med på Linerocupen? Hör av er till David Gustavsson (gustavsson.david@gmail.com)

Ännu en säsong till ända - P06 tar sommarbreak
2017-06-29 14:53

Dags att kort summera vårens bravader och göra en framåtblick.


Under våren har våra P06:or tagit ytterligare steg framåt i sitt spel. Laget har gjort bra insatser under hela utesäsongen, och bara fallit igenom helt i en match. Vi har blivit bättre på att hålla positionerna, vilket har gjort att vi har släppt in färre mål denna säsong. Vi har dessutom fått till ett mycket bra anfallsspel med bra passningsspel i många matcher, vilket har gjort att vi även har gjort fler mål. Vi tror att vår träningsfrekvens på tre gånger i veckan i vintras gjorde att vi kom starka ut ur vinterkylan, även om vi tycker att vi fortfarande saknar en del gällande styrka, balans och koordination som vi försökte träna en del på inomhus i vintras.


Men nu tittar vi framåt och jobbar vidare med att våra killar ska bli ännu bättre fotbollsspelare och att de ska ha ännu roligare tillsammans.


Nästa anhalt är Laxacupen i Halmstad 27-30 juli. Tio av killarna deltar i detta sommaräventyr.


Därefter börjar träningarna igen, från tisdagen den 1 augusti, som vanligt


Tisdagar kl. 18:30-20:00 (konstgräs)

Torsdagar kl. 18:15-19:45 (gräs).


Nya såväl som gamla killar är välkomna. Vi är nu en trupp på 20 killar, då vi har fått två nya killar som har börjat spela med oss de senaste månaderna.


Vi deltar med ett lag i Möllevallscupen den 6 augusti, ett lag i Höstcupen i Furulund den 8 oktober och troligen ett lag i Pågacupen i Staffanstorp den 29 oktober. Därefter kör vi som vanligt rikligt med inomhusturneringar samt troligen någon vinterserie.


Naturligtvis deltar vi i seriespel med två lag under hösten också, ett i B-serien och ett i C-serien. 


Ha en skön sommar!

   

Nya träningstider, men ingen träning på tisdag (11 april)
2017-04-10 06:40
Nu börjar "sommarträningsperioden". Vi tränar på Linero IP följande tider:

Tisdagar kl. 18:30-20:00 (konstgräset)
Torsdagar kl. 18:15-19:45 (gräset).

Vi kommer troligen också köra ett par teknikpass ett par onsdagar under våren tillsammans med yngre ungdomslag i Linero IF och minst ett löppass upp för Hardebergabacken ska vi genomföra.

Vi har två lag i seriespel. Ett lag i P11 Kompisligan Skåne Sydvästra B1 (http://svenskfotboll.se/cuper-och-serier/information/?scr=table&ftid=68744) och Ett lag i P11 Kompisligan Skåne Sydvästra C1 (http://svenskfotboll.se/cuper-och-serier/information/?scr=table&ftid=68750). 

Vi spelar Näsets cup i Höllviken med ett lag på lördag 15 april (http://www.procup.se/cup/30381.htm).
Vi ska anmäla ett lag till Åshöjdens cup i Klagshamn torsdagen den 25 maj (http://www.procup.se/cup/30360.htm).
Till sommaren deltar vi med ett lag i Laxacup i Halmstad (http://www.cumap2.se/cup/halmstads_laxacupen6111.htm).

Vi är nu en trupp på 20 killar. Nya spelare är mycket välkomna. Det är bara till att dyka upp oanmäld till träningen!
Gräspremiär och spel på alla positioner
2017-04-08 19:57
Det var vi som spelade idag!
Idag var vi och spelade Häljarp IF:s vårcup. Det hela började lite trist då våra första motståndare (Munka-Ljungby) inte dök upp. De blev uppringda, men de hade bara fyra spelare, resten magsjuka. De hade mailat en timme innan... Vi fick alltså vänta ytterligare 1,3 h på nästa match. 

Sen spelade vi 3 matcher á 2 x 15 min, varav 2 matcher på naturgräs. Bollen rullar helt klart långsammare på gräset :), men vi avslutade varje match med fina setsiffror (!). Dessutom spelade alla killarna på varje position på planen (exkl. målvakt (fyra olika)). Vi var tre avbytare, så varje match spelade en kille antingen höger, mitten eller vänster, d v s tre killar bytte med varandra (vi hade tre avbytare), antingen som forward eller back (vi kör med speluppställning 3-3). Vi byter jämt och ständigt på positioner normalt under våra matcher, men idag fick alla verkligen spela på alla positioner!!

Vi ställer in träningen på tisdag (11 april) då vi är många som är bortresta, men på torsdag (13 april) kör vi träning kl. 18:15-19:45 på gräsplanen.

Nästa helg är det Näsets cup i Höllviken på lördagen (vi har ett lag med) och seriepremiär på söndagen (vi har två lag i seriespelet).


Linerocupen P06 - tredje året
2017-04-07 13:57
Tyvärr var vår klubbstuga inte klar, men det är fin utsikt därifrån!
Ja, tiden går snabbt. Lördagen den 25 mars arrangerade P06 Linerocupen för P06 på Linero IP:s konstgräsplan för tredje året i rad. Som ifjol var vi i år 13 deltagande lag. Årets lag kom från Linero IF, GIF Nike, Lunds BK, Lunds FF, Lunds SK, Staffanstorps United och Torns IF. Alla lag spelade 3-4 matcher á 2 x 20 min.

Morgonen var lite kylig men sen tittade solen fram. Som tidigare år, rätt bra med publik som njöt av ungdomsfotboll nästan hela dagen. 

Vi räknar med en repris nästa år och hoppas att årets lag vill komma tillbaka nästa år!!  
Säsongspremiären avklarad
2017-03-19 15:21
Idag spelade vi två matcher samtidigt mot Heleneholms SK på Heleneholms IP. Det kändes bra, vi har ett bra tempo i kroppen och positionsspelet var också bra. Så nu är vi äntligen igång på allvar med vårsäsongen. Nu är det matcher varje helg till mitten av juni. 

Nästa helg är det dags för Linerocupen som vi själva arrangerar på Linero IP då 13 lag från sju föreningar deltar.   
Spelade matcher
Sön 11/12 13:00
Lör 3/12 08:00
Sön 27/11 18:00
Lör 15/10 14:00
2 - 3  
Sön 9/10 16:00
3 - 6  
Tis 4/10 19:15
4 - 1  
Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
Linero Idrottsförening, 07/06 22:56 
Linero Idrottsförening, 23/05 23:08 
 
Hitta hjärtstartare
Vi sponsrar Linero IF
Råd & vård av idrottsskador
Felanmälan & Journummer