SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Välkommen till P08
Du som är född 2008 och är sugen på att spela fotboll är alltid välkommen att komma och träna med oss. Våra träningstider finns tillgängliga i lagets kalender.
 
Så många som möjligt, så länge som möjligt, så bra som möjligt!
Höstsäsongen är igång!
2019-08-25 07:44
Du som är född 2008 och är sugen på att spela fotboll är alltid välkommen att komma och träna med oss. Vi tränar  på onsdagar (gräsplanen, 18.30-19.45) och på fredagar (konstgräset, 17.15-18.30). 
Hälsningar
David, Ernesto, Henrik och Viktor
Sommarhälsning från P08
2019-06-20 16:11

Vårsäsongen går nu mot sitt slut och vi kan summera ännu en aktiv termin för våra P08:or. Utöver dubbelt seriespel, inomhus- och utomhuscuper samt mer än fyrtio träningstillfällen så har laget under våren deltagit i vänskapsmatcher, målvaktsträningar, tillslagsträningar och inte minst övernattningen i Hardeberga.

Det är, som alltid, kul att följa spelarnas utveckling och outsinliga intresse för fotboll, i såväl med- och motgång som i strålande sol och snöblandat sidvindsregn.

 

Sommaruppehåll

Imorgon, midsommarafton, är träningen inställd. Vårsäsongens sista träning är på onsdag kl 18.15-19.30 (dvs ingen träning nästa fredag, 28 juni, som tidigare meddelats). Träningarna startar igen onsdagen den 31 juli, dagen innan avfärd till Öland. Vi fortsätter att träna på onsdagar och fredagar under hösten.

 

ICA Ölands cup

Det är nu bara en dryg månad kvar till sommaräventyret på Öland och spelschemat för fredagen är tillgängligt. Linero kommer att möta Oskarhamns AIK (två lag) , Lindö FF samt Hjulsbro IK. Vi återkommer med mer information om exempelvis samlingstider, fördelning av barn i bilar och packlistor när det närmar sig avfärd.  För de av er som inte deltog på föräldramötet i april så finns det en del information i powerpointformat på P08s hemsida; http://www.lineroif.se/dokument/?ID=148610&visa=16412

 

Klädbeställning

De allra flesta har nu fått sina beställda linerokläder. Vi väntar fortfarande på ett par t-shirtar med namntryck som var restnoterade hos Stadium. Vi meddelar så fort de är klara.

 

Fotbollsbingo

Även denna sommar tänkte vi uppmuntra fotbollsspelande utanför ordinarie träningstillfällen. Under gårdagens träning delade vi därför ut en ny fotbollsbingobricka till alla spelare. Bingon är naturligtvis högst frivillig och inget som behöver redovisas efter sommaren. Bingobrickan finns även tillgänglig på P08s hemsida under ”Dokument”, http://www.lineroif.se/dokument/?ID=148610.

 

För de spelare som vill och kan så finns det alltså ännu ett tillfälle att spela fotboll på Linero IP på onsdag innan sommaruppehållet börjar. Till alla er andra passar vi redan nu på att önska en riktigt glad sommar!

 

Hälsningar

David, Ernesto, Henrik och Viktor

Nu börjar vårsäsongen för P08...
2019-01-20 21:49
Nu har det äntligen blivit dags för en ny säsong! 
Du som är född 2008 och är sugen på att spela fotboll är alltid välkommen att komma och träna med oss. Precis som tidigare kommer vi att träna på konstgräset på onsdagar (18.30-19.45) och fredagar (17.00-18.15).

Under kommande veckor har vi dessutom två extra träningstillfällen inomhus i Vikingahallen; lördagarna 26/1 och 2/2. Båda gångerna är träningen mellan 13.30-14.45.
Sommaruppehåll
2018-06-29 21:55

I och med dagens träning sätter vi nu punkt för vårsäsongen. Det har varit händelserika månader med inomhuscuper, Halör cup och inte minst arton seriespelsmatcher i såväl snömodd som tropisk hetta. Vi hoppas att ni, precis som vi, märker att våra P08:or går framåt. Det är häftigt att se hur spelare efter spelare utvecklas och verkar ha roligt på fotbollsplanen. Plötsligt sitter ett inövat väggspel, ett långskott med fel fot eller en extra löpning som ger utdelning. Dessutom spelar killarna allt mer som ett lag, i både med- och motgångar. ”Det är bra!” för att citera Janne Anderssons sammanfattning av matchen mot Mexiko.

 

Under hösten kommer det att bli ett par förändringar på ”vuxensidan”. Walle har valt att ta en paus från fotbollen och därmed kommer vi även att förlora Fredrik som tränare. Vi tackar Fredrik för all tränarhjälp under de senaste åren och hoppas på en comeback för team Oddshammar i framtiden. Med en trupp på 34 spelare behövs det så klart en ersättare till Fredrik. Glädjande nog har Wilmers pappa David meddelat att han kommer att axla en tränarroll efter sommaren. Välkommen, David!

 

Även vår kioskgeneral Nermin, a k a Amirs pappa, lämnar nu rollen som kioskansvarig. Nermin kommer istället att fortsätta sitt engagemang i Linero IFs kioskutskott. Eftersom det är lurigt att sköta byten och uppvärmning inne från kiosken är vi i behov av hjälp under hösten. Att vara kioskansvarig är en rolig och viktig uppgift (försäljningen är en stor del av lagkassans intäkter) så vi hoppas att någon av er föräldrar kan tänka sig att ta sig an denna uppgift. Hör i så fall av er till någon av oss ledare. Tack för all hjälp, Nermin!

 

Nu tar vi uppehåll från träningar och matcher. Preliminär start för höstsäsongen är onsdagen den 8 augusti. Däremot hoppas vi förstås att det kickas boll även under sommaren. I samband med dagens träning fick barnen därför med sig en (valfri) fotbollsläxa i form av en P08-bingobricka. Skriv gärna ut denna (finns under ”Dokument” på P08:s hemsida) och låt barnen fylla i brickan under sommaren. Vi vill så klart även tacka så mycket för de fina sommarpresenterna vi fick efter dagens träning. Mycket uppskattat med blommor, kaffe, mugg, godis och inte minst en hedersutmärkelse! Vi tar det som ett tecken på fortsatt förtroende att spela fotboll med pojkarna under hösten. Men innan dess, ha en riktigt skön sommarledighet!

 

Hälsningar från

Ernesto, Fredrik, Henrik & Viktor

 

PS. Förhoppningsvis blir vi tvungna att ordna en ny pizzaätning i augusti. I ett ogenomtänkt ögonblick på träningen i onsdags lovade vi att bjuda hela truppen på pizza (eller var det även tårta?) om vi går till semifinal i VM. Heja Sverige!

Halör cup
2018-05-12 21:32
Efter tre intensiva dagar är Halör cup nu till ända och vi kan summera en fotbollshelg i strålande väder fylld av kämpaanda och kompisskap. En tredagarscup innehåller så klart även stunder av besvikelse och tårar, men framförallt skratt och glädje. Oavsett är det, som alltid, ett nöje att se våra duktiga P08:or spela fotboll! Stort tack till alla er föräldrar som ställt upp med er tid och ert engagemang och oförtrutet stöttar våra P08:or genom med- och motgångar trots luftiga spelscheman.

Även utanför själva fotbollen har vi lärt oss en hel del nya saker under helgen. Det verkar till exempel inte finnas någon övre gräns för hur många swishtransaktioner man får genomföra på tre dagar. Vi har även noterat att ”Till lykke” betyder grattis och inte lycka till på danska. FC Dragörs tioåringar måste ha undrat varför i hela friden Lineros tränare gratulerade dem i highfive-rundan inför avsprak.

Imorgon bitti bryter vi traditionen och struntar i samlingen på Linerogården. Däremot ses vi på träningarna på onsdag och fredag i väntan på helgens seriematcher i bland annat... Höllviken.

PS. I bildgalleriet finns ett par foton från Halör cup upplagda.

Sjumannakickoff
2018-04-08 20:30

Äntligen var det så dags för Lunds BKs sjumannakickoff. I strålande solsken på Smörlyckan och Klostergården bjöd Lunds BK på en välarrangerad tillställning där Linero P08 fick chansen att möta såväl helt nya som beprövade lag. Trots tufft motstånd kämpade sig killarna igenom alla sex matcherna och bjöd publiken på fin fotboll. Kul att se så mycket spelglädje och bra inställning, oavsett resultat! Ett särskilt tack till Emil som lät oss behålla lagkassan. Hade hans skott från 25 meter mot Ekhagens IF gått i stolpen istället för i mål så hade vi fått köpa ny målram till Lunds BK. 


För er som missade (eller vill se mer av) den imponerande showen med Philip Warren Gertsson och hans lika trixande kompis, så inspireras gärna av klippen på youtube, ex https://youtu.be/zhqrMi7QTB0. Det finns dessutom några foton från dagen upplagda i bildarkivet.


Nästa helg drar seriespelet igång med bortamatcher mot IF Limhamn Bunkeflo och IF Lödde. Fram till dess, njut av vårvärmen!

Julhälsning
2017-12-23 17:48

I och med dagens julträning sätter vi nu punkt för P08:ornas fotbollsår 2017. Det har varit ett kul och innehållsrikt år med, som alltid, både med- och motgångar. Framförallt har det varit ytterligare ett år med mycket spelglädje från barnens sida. Vi hoppas att ni, precis som vi, tycker att det är roligt att få följa hur barnen utvecklas på planen och framförallt att se att de tycker det är kul att spela boll. Vi kalenderbitare till ledare summerar 2017 till 79 träningstillfällen och inte mindre än 43 matcher. Det motsvarar ett rejält träningspass var tredje dag, året runt! Till detta lägger vi en stabil träningsnärvaro och en växande trupp som under året närmat sig 40 spelare (vilket gör oss till Lineros största trupp jämte F08-10). Kul!


Under 2018 kommer fotbollssverige gradvis att implementera SvFFs nya nationella riktlinjer för spelformer. För P08:orna kommer det bland annat att innebära en något minskad planstorlek jämfört med den sjumannaplan vi är vana vid. Det övergripande syftet med de nya riktlinjerna är att ”få fler barn att spela fotboll längre och bättre” samt att ”skapa bästa möjliga förutsättningar för passion för fotboll”. Det låter som ett bra syfte!


Under våren kommer vi som vanligt deltaga med två lag i seriespelet och vi kan redan nu informera om att vi anmält oss till Halör cup i Höllviken den 10-12 maj (save-the-dates). Under tre dagar kommer killarna få möjlighet att spela i Nordens största turnering för tioåringar med mer än 120 lag anmälda. Kan bli ett minne för livet!


Men nu... ligger västar och bollar inlåsta i källaren på Linerogården medan underställen snurrar i tvättmaskinerna. Nu återstår bara för oss att önska alla våra spelare med familjer en riktigt god jul och ett gott nytt år! Bra kämpat 2017, vi ses igen i januari!

Seriespel på Linero IP
2017-09-23 15:10

Idag var det hemmaomgång i seriespelet och för våra P08:or innebar det två tuffa, men jämna matcher. I första matchen bjöds Linero IF på starkt motstånd mot gästande GIF Nike. Efter en svag uppförsbacke i första halvlek tog Linero kommandot och hade många fina sekvenser med både bredd och djup i spelet. Det är extra roligt att se eftersom vi nu ägnar allt mer tid på träningarna åt att få spelarna att titta upp, hitta varandra och utnyttja den stora sjumannaplanen.


Dagens andra match blev en uppvisning från P08s sida. Det var en match som gjord för fotbollsfloskler. Det kändes som att det bara fanns ett enda lag på planen. Motståndarna var osynliga. Linero dominerade spelet. Etthundra procent bollinnehav. Kul att se killarna spela mot varandra i en jämn träningsmatch även om åttio minuters speltid för några spelare tog ut sin rätt mot slutet.


Det återstår nu bara två omgångar av höstens seriespel. Vi återkommer under de närmaste veckorna till vinterhalvårets träningstider och inbokade inomhuscuper.


PS1. Vi tog hand om en kvarglömd jacka efter fredagens träning. Jackan är svart med gul insida. Återfås mot... beskrivning.
PS2. I bildgalleriet finns foton upplagda från dagens matcher.

Seriespel med dab
2017-06-10 22:42
Idag genomfördes, med all sannolikhet, den största spontan-mass-daben i Linero IFs historia. Det verkar som att vi skulle kunna utöka verksamheten med dansskola i höst. Då får vi nog först leta upp fyra nya tränare i och för sig.

Efter dagens välspelade matcher har våra P08:or nu bara en matchomgång kvar innan sommaren. Det känns som att det var i tisdags vi släckte och stängde Vikingahallen för att äntligen få prova på sjumannafotboll, om än i underställ och snöblandat regn. Omställningen till en större plan var efterlängtad men har också inneburit förändringar för spelarna såsom längre matcher, fler löpningar utan boll och ett tydligt positionsspel. Som ni kanske har lagt märke till under våren så har vi även haft lite längre samlingar med barnen vid träningar och framförallt matcher. Detta för att varva praktik med ”teori”; vad är backarnas uppgifter? vad ska en mittfältare tänka på? var på planen bör en forward röra sig? Andra frågor är av ”mjukare” karaktär; hur ska vi tänka om domslut eller marginaler är emot oss i en match? hur snackar vi med varandra på fotbollsplanen? Det är inspirerande att se hur killarna tagit till sig och utvecklats av träningar och matcher under våren vare sig det, en dag som denna, handlar om att kämpa vidare i en tuff match mot alltför starkt motstånd eller hur man, utifrån egen förmåga, vågar ta för sig i nästa match där bollen istället rullar vår väg.

Så klart vill vi även passa på att tacka så mycket för de fina sommarpresenterna från alla er föräldrar. Mycket uppskattat (men inte förväntat)! Vi tar det som ett tecken på fortsatt förtroende att få träna fotboll med era pojkar i höst. :)

Sist, men inte minst, ett par praktikaliteter kring kommande veckor:
- Nu på fredag (16/6) spelar ett av linerolagen match i Södra Sandby. För de som inte är kallade till denna match erbjuds möjlighet att komma och träna precis som vanligt
- Lagen till matcherna 16 och 17 juni mailas ut senast måndag
- Vi räknar med att träna under juni men att ha sommaruppehåll under juli och en del av augusti. Om inget annat meddelas så blir sista träningen för terminen fredagen den 30 juni
Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Linero Idrottsförening, 23/06 08:02 
Linero Idrottsförening, 04/06 19:36 
Linero Idrottsförening, 05/05 22:30 
Linero Idrottsförening, 04/04 20:33 
 
Hitta vår hjärtstartare
Vi sponsrar Linero IF
Felanmälan & Journummer