SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Succé i stenhårda hemmaturneringen
2017-03-19 13:05
Lineros hjältar stod upp i snålblåsten under lördagens Linerocupen.
Linero IF gjorde en heroisk insats och dominerade prestigefyllda Linerocupen på hemmaplan – trots uselt väder.
– Det som inte dödar härdar, säger tränare Linn Dovrén mellan tandskakningarna.

Det kunde har varit en strålande vårdag med fågelkvitter och doft av grillad korv – men lördagens inramning påminde mer om en vind- och regnpinad tillställning i Championship i en gammal gruvort på brittiska öarna. 
– Men sånt knäcker inte oss. Vi har kört träningspass utomhus hela vintern för att vara förberedda på detta, säger tränare Dennis Persson.
Det började dock i uppförsbacke i första matchen när Dalby – trots en stark inledning av Linero – tog ledningen med 2-0 i första halvlek. 
Vad som sades, eller snarare skreks, i paus vill tränare Jakob Wiese inte kommentera men klart är i alla fall att Lineeotjejerna sen gick ut och satte stenhårt tryck på motståndarna. Det resulterade i två mål.

Andra matchen, mot Dösjöbro, var framförallt en uppvisning i målvaktsspel. Miranda låg som ett streck över det blöta konstgräset så att gummidäckssmulorna flög när hon klistrade bollen. 
Vanna sköt stolpen in och även om inget resultat visades kan man ana att det blev typ 37-0 till Linero.
Efteråt fick målvakts-Miranda mycket beröm – till och med från motståndarnas tränare.
– Ett fult värvningsförsök, fnös tränare David Bull och påminde om att transferfönstret för länge sedan har stängt.

I tredje matchen mot Södra Sandby hann domaren knappt fräsa avspark i sin pipa förrän stekheta Vanna gav Linero ledningen.
I tränarstaben var det dock allt annat än varmt. Linn Dovrén hade i morgonyrseln fått på sig sommarmunderingen och trots ett rejält kaffeintag – som bara kan liknas vid en övertidsarbetande skiftjobbare klockan 04.30 på morgonen – huttrade hon rejält. 
– Tacka vet jag inomhusturneringar, sa hon. 

I fjärde matchen, mot Borgeby, var det fler som började stelna till i snålblåsten. Det var inte mer rörelse än på massagebänken hos fystränaren. Trots det bjöds ändå publiken ännu en gång på storartat målvaktsspel när Maja – mellan köldskakningar – fredade buren med fenomenala räddningar. 
Till slut valde domaren, vars pipa frusit fast i underläppen, att avbryta matchen. 
– Ett klokt beslut, sa tränare Jakob Wiese men påpekade samtidigt att endast halva domararvodet kan utgå om man bara dömer en halvlek.

Efter turneringen gavs spelarna, mot löfte att inte äta för mycket lördagsgodis, ledigt i sex dagar. 
– På fredag kör vi igen – utomhus, påminner tränare Dennis Persson och torkar bort imman från glasögonen.
– Och på lördag – inomhus, säger Linn Dovrén.

Fler bilder från turneringen kommer...


Nyhetsarkiv
Träning2017-08-10 14:47
Bilder från Linerocupen2017-03-21 21:08
 
Hitta vår hjärtstartare
Vi sponsrar Linero IF
Felanmälan