Välkommen till P08
 
Sjumannakickoff
2018-04-08 20:30

Äntligen var det så dags för Lunds BKs sjumannakickoff. I strålande solsken på Smörlyckan och Klostergården bjöd Lunds BK på en välarrangerad tillställning där Linero P08 fick chansen att möta såväl helt nya som beprövade lag. Trots tufft motstånd kämpade sig killarna igenom alla sex matcherna och bjöd publiken på fin fotboll. Kul att se så mycket spelglädje och bra inställning, oavsett resultat! Ett särskilt tack till Emil som lät oss behålla lagkassan. Hade hans skott från 25 meter mot Ekhagens IF gått i stolpen istället för i mål så hade vi fått köpa ny målram till Lunds BK. 


För er som missade (eller vill se mer av) den imponerande showen med Philip Warren Gertsson och hans lika trixande kompis, så inspireras gärna av klippen på youtube, ex https://youtu.be/zhqrMi7QTB0. Det finns dessutom några foton från dagen upplagda i bildarkivet.


Nästa helg drar seriespelet igång med bortamatcher mot IF Limhamn Bunkeflo och IF Lödde. Fram till dess, njut av vårvärmen!

Julhälsning
2017-12-23 17:48

I och med dagens julträning sätter vi nu punkt för P08:ornas fotbollsår 2017. Det har varit ett kul och innehållsrikt år med, som alltid, både med- och motgångar. Framförallt har det varit ytterligare ett år med mycket spelglädje från barnens sida. Vi hoppas att ni, precis som vi, tycker att det är roligt att få följa hur barnen utvecklas på planen och framförallt att se att de tycker det är kul att spela boll. Vi kalenderbitare till ledare summerar 2017 till 79 träningstillfällen och inte mindre än 43 matcher. Det motsvarar ett rejält träningspass var tredje dag, året runt! Till detta lägger vi en stabil träningsnärvaro och en växande trupp som under året närmat sig 40 spelare (vilket gör oss till Lineros största trupp jämte F08-10). Kul!


Under 2018 kommer fotbollssverige gradvis att implementera SvFFs nya nationella riktlinjer för spelformer. För P08:orna kommer det bland annat att innebära en något minskad planstorlek jämfört med den sjumannaplan vi är vana vid. Det övergripande syftet med de nya riktlinjerna är att ”få fler barn att spela fotboll längre och bättre” samt att ”skapa bästa möjliga förutsättningar för passion för fotboll”. Det låter som ett bra syfte!


Under våren kommer vi som vanligt deltaga med två lag i seriespelet och vi kan redan nu informera om att vi anmält oss till Halör cup i Höllviken den 10-12 maj (save-the-dates). Under tre dagar kommer killarna få möjlighet att spela i Nordens största turnering för tioåringar med mer än 120 lag anmälda. Kan bli ett minne för livet!


Men nu... ligger västar och bollar inlåsta i källaren på Linerogården medan underställen snurrar i tvättmaskinerna. Nu återstår bara för oss att önska alla våra spelare med familjer en riktigt god jul och ett gott nytt år! Bra kämpat 2017, vi ses igen i januari!

Seriespel på Linero IP
2017-09-23 15:10

Idag var det hemmaomgång i seriespelet och för våra P08:or innebar det två tuffa, men jämna matcher. I första matchen bjöds Linero IF på starkt motstånd mot gästande GIF Nike. Efter en svag uppförsbacke i första halvlek tog Linero kommandot och hade många fina sekvenser med både bredd och djup i spelet. Det är extra roligt att se eftersom vi nu ägnar allt mer tid på träningarna åt att få spelarna att titta upp, hitta varandra och utnyttja den stora sjumannaplanen.


Dagens andra match blev en uppvisning från P08s sida. Det var en match som gjord för fotbollsfloskler. Det kändes som att det bara fanns ett enda lag på planen. Motståndarna var osynliga. Linero dominerade spelet. Etthundra procent bollinnehav. Kul att se killarna spela mot varandra i en jämn träningsmatch även om åttio minuters speltid för några spelare tog ut sin rätt mot slutet.


Det återstår nu bara två omgångar av höstens seriespel. Vi återkommer under de närmaste veckorna till vinterhalvårets träningstider och inbokade inomhuscuper.


PS1. Vi tog hand om en kvarglömd jacka efter fredagens träning. Jackan är svart med gul insida. Återfås mot... beskrivning.
PS2. I bildgalleriet finns foton upplagda från dagens matcher.

Seriespel med dab
2017-06-10 22:42
Idag genomfördes, med all sannolikhet, den största spontan-mass-daben i Linero IFs historia. Det verkar som att vi skulle kunna utöka verksamheten med dansskola i höst. Då får vi nog först leta upp fyra nya tränare i och för sig.

Efter dagens välspelade matcher har våra P08:or nu bara en matchomgång kvar innan sommaren. Det känns som att det var i tisdags vi släckte och stängde Vikingahallen för att äntligen få prova på sjumannafotboll, om än i underställ och snöblandat regn. Omställningen till en större plan var efterlängtad men har också inneburit förändringar för spelarna såsom längre matcher, fler löpningar utan boll och ett tydligt positionsspel. Som ni kanske har lagt märke till under våren så har vi även haft lite längre samlingar med barnen vid träningar och framförallt matcher. Detta för att varva praktik med ”teori”; vad är backarnas uppgifter? vad ska en mittfältare tänka på? var på planen bör en forward röra sig? Andra frågor är av ”mjukare” karaktär; hur ska vi tänka om domslut eller marginaler är emot oss i en match? hur snackar vi med varandra på fotbollsplanen? Det är inspirerande att se hur killarna tagit till sig och utvecklats av träningar och matcher under våren vare sig det, en dag som denna, handlar om att kämpa vidare i en tuff match mot alltför starkt motstånd eller hur man, utifrån egen förmåga, vågar ta för sig i nästa match där bollen istället rullar vår väg.

Så klart vill vi även passa på att tacka så mycket för de fina sommarpresenterna från alla er föräldrar. Mycket uppskattat (men inte förväntat)! Vi tar det som ett tecken på fortsatt förtroende att få träna fotboll med era pojkar i höst. :)

Sist, men inte minst, ett par praktikaliteter kring kommande veckor:
- Nu på fredag (16/6) spelar ett av linerolagen match i Södra Sandby. För de som inte är kallade till denna match erbjuds möjlighet att komma och träna precis som vanligt
- Lagen till matcherna 16 och 17 juni mailas ut senast måndag
- Vi räknar med att träna under juni men att ha sommaruppehåll under juli och en del av augusti. Om inget annat meddelas så blir sista träningen för terminen fredagen den 30 juni
Full fart på seriespelet
2017-04-29 20:59

Ny lördag och nya matcher i seriespelet. Idag var det dags att ta sig an Lunds BoIS och Åkarps IF vilket killarna gjorde med den äran. Vi fortsätter att träna på positionsspel (2-3-1) och att vänja oss vid den avsevärt mycket större sjumannaplanen. 


Idag passar vi även på att uppmärksamma slitet som utspelade sig bortom den förlängda mållinjen. I väntan på att den nya, helt färdiga kiosken ska bli ännu mer helt färdig, fick vi åter igen improvisera en aning. Överste kioskciceron Nermin och hans flickor födda 1970+ satsade på en ung och pigg 3-0-0-uppställning. Trots priser som i vanliga fall gör att man slipper köa lyckades mammalaget sälja slut på varenda korv. Rekord, och ett bra tillskott till lagkassan! Om pappor födda 1970+ tas sig an uppgiften att bräcka rekordet så får vi snart börja köra kioskintäkterna med gaffeltruck.


Nästa helg väntar nya utmaningar mot välkända Lunds BK och de lite mer okända Kvarnby IK!


 
Hitta vår hjärtstartare...
Vi sponsrar Linero IF
Felanmälan
Väder

klart.se