Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Välkommen till P08
 
Sommaruppehåll
2018-06-29 21:55

I och med dagens träning sätter vi nu punkt för vårsäsongen. Det har varit händelserika månader med inomhuscuper, Halör cup och inte minst arton seriespelsmatcher i såväl snömodd som tropisk hetta. Vi hoppas att ni, precis som vi, märker att våra P08:or går framåt. Det är häftigt att se hur spelare efter spelare utvecklas och verkar ha roligt på fotbollsplanen. Plötsligt sitter ett inövat väggspel, ett långskott med fel fot eller en extra löpning som ger utdelning. Dessutom spelar killarna allt mer som ett lag, i både med- och motgångar. ”Det är bra!” för att citera Janne Anderssons sammanfattning av matchen mot Mexiko.

 

Under hösten kommer det att bli ett par förändringar på ”vuxensidan”. Walle har valt att ta en paus från fotbollen och därmed kommer vi även att förlora Fredrik som tränare. Vi tackar Fredrik för all tränarhjälp under de senaste åren och hoppas på en comeback för team Oddshammar i framtiden. Med en trupp på 34 spelare behövs det så klart en ersättare till Fredrik. Glädjande nog har Wilmers pappa David meddelat att han kommer att axla en tränarroll efter sommaren. Välkommen, David!

 

Även vår kioskgeneral Nermin, a k a Amirs pappa, lämnar nu rollen som kioskansvarig. Nermin kommer istället att fortsätta sitt engagemang i Linero IFs kioskutskott. Eftersom det är lurigt att sköta byten och uppvärmning inne från kiosken är vi i behov av hjälp under hösten. Att vara kioskansvarig är en rolig och viktig uppgift (försäljningen är en stor del av lagkassans intäkter) så vi hoppas att någon av er föräldrar kan tänka sig att ta sig an denna uppgift. Hör i så fall av er till någon av oss ledare. Tack för all hjälp, Nermin!

 

Nu tar vi uppehåll från träningar och matcher. Preliminär start för höstsäsongen är onsdagen den 8 augusti. Däremot hoppas vi förstås att det kickas boll även under sommaren. I samband med dagens träning fick barnen därför med sig en (valfri) fotbollsläxa i form av en P08-bingobricka. Skriv gärna ut denna (finns under ”Dokument” på P08:s hemsida) och låt barnen fylla i brickan under sommaren. Vi vill så klart även tacka så mycket för de fina sommarpresenterna vi fick efter dagens träning. Mycket uppskattat med blommor, kaffe, mugg, godis och inte minst en hedersutmärkelse! Vi tar det som ett tecken på fortsatt förtroende att spela fotboll med pojkarna under hösten. Men innan dess, ha en riktigt skön sommarledighet!

 

Hälsningar från

Ernesto, Fredrik, Henrik & Viktor

 

PS. Förhoppningsvis blir vi tvungna att ordna en ny pizzaätning i augusti. I ett ogenomtänkt ögonblick på träningen i onsdags lovade vi att bjuda hela truppen på pizza (eller var det även tårta?) om vi går till semifinal i VM. Heja Sverige!

Halör cup
2018-05-12 21:32
Efter tre intensiva dagar är Halör cup nu till ända och vi kan summera en fotbollshelg i strålande väder fylld av kämpaanda och kompisskap. En tredagarscup innehåller så klart även stunder av besvikelse och tårar, men framförallt skratt och glädje. Oavsett är det, som alltid, ett nöje att se våra duktiga P08:or spela fotboll! Stort tack till alla er föräldrar som ställt upp med er tid och ert engagemang och oförtrutet stöttar våra P08:or genom med- och motgångar trots luftiga spelscheman.

Även utanför själva fotbollen har vi lärt oss en hel del nya saker under helgen. Det verkar till exempel inte finnas någon övre gräns för hur många swishtransaktioner man får genomföra på tre dagar. Vi har även noterat att ”Till lykke” betyder grattis och inte lycka till på danska. FC Dragörs tioåringar måste ha undrat varför i hela friden Lineros tränare gratulerade dem i highfive-rundan inför avsprak.

Imorgon bitti bryter vi traditionen och struntar i samlingen på Linerogården. Däremot ses vi på träningarna på onsdag och fredag i väntan på helgens seriematcher i bland annat... Höllviken.

PS. I bildgalleriet finns ett par foton från Halör cup upplagda.

Sjumannakickoff
2018-04-08 20:30

Äntligen var det så dags för Lunds BKs sjumannakickoff. I strålande solsken på Smörlyckan och Klostergården bjöd Lunds BK på en välarrangerad tillställning där Linero P08 fick chansen att möta såväl helt nya som beprövade lag. Trots tufft motstånd kämpade sig killarna igenom alla sex matcherna och bjöd publiken på fin fotboll. Kul att se så mycket spelglädje och bra inställning, oavsett resultat! Ett särskilt tack till Emil som lät oss behålla lagkassan. Hade hans skott från 25 meter mot Ekhagens IF gått i stolpen istället för i mål så hade vi fått köpa ny målram till Lunds BK. 


För er som missade (eller vill se mer av) den imponerande showen med Philip Warren Gertsson och hans lika trixande kompis, så inspireras gärna av klippen på youtube, ex https://youtu.be/zhqrMi7QTB0. Det finns dessutom några foton från dagen upplagda i bildarkivet.


Nästa helg drar seriespelet igång med bortamatcher mot IF Limhamn Bunkeflo och IF Lödde. Fram till dess, njut av vårvärmen!

Julhälsning
2017-12-23 17:48

I och med dagens julträning sätter vi nu punkt för P08:ornas fotbollsår 2017. Det har varit ett kul och innehållsrikt år med, som alltid, både med- och motgångar. Framförallt har det varit ytterligare ett år med mycket spelglädje från barnens sida. Vi hoppas att ni, precis som vi, tycker att det är roligt att få följa hur barnen utvecklas på planen och framförallt att se att de tycker det är kul att spela boll. Vi kalenderbitare till ledare summerar 2017 till 79 träningstillfällen och inte mindre än 43 matcher. Det motsvarar ett rejält träningspass var tredje dag, året runt! Till detta lägger vi en stabil träningsnärvaro och en växande trupp som under året närmat sig 40 spelare (vilket gör oss till Lineros största trupp jämte F08-10). Kul!


Under 2018 kommer fotbollssverige gradvis att implementera SvFFs nya nationella riktlinjer för spelformer. För P08:orna kommer det bland annat att innebära en något minskad planstorlek jämfört med den sjumannaplan vi är vana vid. Det övergripande syftet med de nya riktlinjerna är att ”få fler barn att spela fotboll längre och bättre” samt att ”skapa bästa möjliga förutsättningar för passion för fotboll”. Det låter som ett bra syfte!


Under våren kommer vi som vanligt deltaga med två lag i seriespelet och vi kan redan nu informera om att vi anmält oss till Halör cup i Höllviken den 10-12 maj (save-the-dates). Under tre dagar kommer killarna få möjlighet att spela i Nordens största turnering för tioåringar med mer än 120 lag anmälda. Kan bli ett minne för livet!


Men nu... ligger västar och bollar inlåsta i källaren på Linerogården medan underställen snurrar i tvättmaskinerna. Nu återstår bara för oss att önska alla våra spelare med familjer en riktigt god jul och ett gott nytt år! Bra kämpat 2017, vi ses igen i januari!

Seriespel på Linero IP
2017-09-23 15:10

Idag var det hemmaomgång i seriespelet och för våra P08:or innebar det två tuffa, men jämna matcher. I första matchen bjöds Linero IF på starkt motstånd mot gästande GIF Nike. Efter en svag uppförsbacke i första halvlek tog Linero kommandot och hade många fina sekvenser med både bredd och djup i spelet. Det är extra roligt att se eftersom vi nu ägnar allt mer tid på träningarna åt att få spelarna att titta upp, hitta varandra och utnyttja den stora sjumannaplanen.


Dagens andra match blev en uppvisning från P08s sida. Det var en match som gjord för fotbollsfloskler. Det kändes som att det bara fanns ett enda lag på planen. Motståndarna var osynliga. Linero dominerade spelet. Etthundra procent bollinnehav. Kul att se killarna spela mot varandra i en jämn träningsmatch även om åttio minuters speltid för några spelare tog ut sin rätt mot slutet.


Det återstår nu bara två omgångar av höstens seriespel. Vi återkommer under de närmaste veckorna till vinterhalvårets träningstider och inbokade inomhuscuper.


PS1. Vi tog hand om en kvarglömd jacka efter fredagens träning. Jackan är svart med gul insida. Återfås mot... beskrivning.
PS2. I bildgalleriet finns foton upplagda från dagens matcher.

Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Linero Idrottsförening, 09/12 18:21 
Linero Idrottsförening, 07/12 14:45 
Linero Idrottsförening, 05/12 17:00 
Linero Idrottsförening, 01/12 18:49 
Linero Idrottsförening, 26/11 16:13 
Linero Idrottsförening, 31/10 17:00 
 
Hitta vår hjärtstartare
Vi sponsrar Linero IF
Felanmälan
Väder

klart.se