Välkommen till P08
 
Seriespel på Linero IP
2017-09-23 15:10

Idag var det hemmaomgång i seriespelet och för våra P08:or innebar det två tuffa, men jämna matcher. I första matchen bjöds Linero IF på starkt motstånd mot gästande GIF Nike. Efter en svag uppförsbacke i första halvlek tog Linero kommandot och hade många fina sekvenser med både bredd och djup i spelet. Det är extra roligt att se eftersom vi nu ägnar allt mer tid på träningarna åt att få spelarna att titta upp, hitta varandra och utnyttja den stora sjumannaplanen.


Dagens andra match blev en uppvisning från P08s sida. Det var en match som gjord för fotbollsfloskler. Det kändes som att det bara fanns ett enda lag på planen. Motståndarna var osynliga. Linero dominerade spelet. Etthundra procent bollinnehav. Kul att se killarna spela mot varandra i en jämn träningsmatch även om åttio minuters speltid för några spelare tog ut sin rätt mot slutet.


Det återstår nu bara två omgångar av höstens seriespel. Vi återkommer under de närmaste veckorna till vinterhalvårets träningstider och inbokade inomhuscuper.


PS1. Vi tog hand om en kvarglömd jacka efter fredagens träning. Jackan är svart med gul insida. Återfås mot... beskrivning.
PS2. I bildgalleriet finns foton upplagda från dagens matcher.

Seriespel med dab
2017-06-10 22:42
Idag genomfördes, med all sannolikhet, den största spontan-mass-daben i Linero IFs historia. Det verkar som att vi skulle kunna utöka verksamheten med dansskola i höst. Då får vi nog först leta upp fyra nya tränare i och för sig.

Efter dagens välspelade matcher har våra P08:or nu bara en matchomgång kvar innan sommaren. Det känns som att det var i tisdags vi släckte och stängde Vikingahallen för att äntligen få prova på sjumannafotboll, om än i underställ och snöblandat regn. Omställningen till en större plan var efterlängtad men har också inneburit förändringar för spelarna såsom längre matcher, fler löpningar utan boll och ett tydligt positionsspel. Som ni kanske har lagt märke till under våren så har vi även haft lite längre samlingar med barnen vid träningar och framförallt matcher. Detta för att varva praktik med ”teori”; vad är backarnas uppgifter? vad ska en mittfältare tänka på? var på planen bör en forward röra sig? Andra frågor är av ”mjukare” karaktär; hur ska vi tänka om domslut eller marginaler är emot oss i en match? hur snackar vi med varandra på fotbollsplanen? Det är inspirerande att se hur killarna tagit till sig och utvecklats av träningar och matcher under våren vare sig det, en dag som denna, handlar om att kämpa vidare i en tuff match mot alltför starkt motstånd eller hur man, utifrån egen förmåga, vågar ta för sig i nästa match där bollen istället rullar vår väg.

Så klart vill vi även passa på att tacka så mycket för de fina sommarpresenterna från alla er föräldrar. Mycket uppskattat (men inte förväntat)! Vi tar det som ett tecken på fortsatt förtroende att få träna fotboll med era pojkar i höst. :)

Sist, men inte minst, ett par praktikaliteter kring kommande veckor:
- Nu på fredag (16/6) spelar ett av linerolagen match i Södra Sandby. För de som inte är kallade till denna match erbjuds möjlighet att komma och träna precis som vanligt
- Lagen till matcherna 16 och 17 juni mailas ut senast måndag
- Vi räknar med att träna under juni men att ha sommaruppehåll under juli och en del av augusti. Om inget annat meddelas så blir sista träningen för terminen fredagen den 30 juni
Full fart på seriespelet
2017-04-29 20:59

Ny lördag och nya matcher i seriespelet. Idag var det dags att ta sig an Lunds BoIS och Åkarps IF vilket killarna gjorde med den äran. Vi fortsätter att träna på positionsspel (2-3-1) och att vänja oss vid den avsevärt mycket större sjumannaplanen. 


Idag passar vi även på att uppmärksamma slitet som utspelade sig bortom den förlängda mållinjen. I väntan på att den nya, helt färdiga kiosken ska bli ännu mer helt färdig, fick vi åter igen improvisera en aning. Överste kioskciceron Nermin och hans flickor födda 1970+ satsade på en ung och pigg 3-0-0-uppställning. Trots priser som i vanliga fall gör att man slipper köa lyckades mammalaget sälja slut på varenda korv. Rekord, och ett bra tillskott till lagkassan! Om pappor födda 1970+ tas sig an uppgiften att bräcka rekordet så får vi snart börja köra kioskintäkterna med gaffeltruck.


Nästa helg väntar nya utmaningar mot välkända Lunds BK och de lite mer okända Kvarnby IK!


Linerocupen för P08 2017
2017-04-02 20:31

VM-silvret 1958, bronshjältarna 1994, bragden i Berlin 2012. Nu fogas ett nytt namn till raden; Linerocupen för P08 2017 (sannolikt första och sista gången Olof Palme parafraseras på linero.se). I tolv intensiva matcher bjöds det på fin fotbollsunderhållning från såväl Linero IF, som från kompisarna i Åkarps IF, Lunds FF och GIF Nike. I vanlig ordning gjorde våra P08:or sitt allra bästa och visade prov på hela spel- och känsloregistret, precis som det ska vara när det är match.

Vi vill, så klart, även rikta ett stort tack till alla er som på ett eller annat sätt var med och bidrog till en lyckad linerocup! Kul att se allt engagemang kring laget; hembakat till kiosken, upphämtning av kanelbullar på andra sidan stan, extrahandlingar när korven tröt eller mjölken missats, mottagandet av motståndarlagen på parkeringen, all kioskbemanning och inte minst det idoga påhejandet från vår föräldraklack. Tack även till alla duktiga domare från Lineros P04!

Dagens cup satte i princip punkt för inneässongen (sista inneträningen är nu på söndag, den 9 april). Nu ser vi istället fram emot vårens seriespel, med premiärmatcher på Linero IP den 15 april. Kallelse kommer inom kort.

 

Hälsningar

Tränarna för P08

 

PS. I bildgalleriet finns ett par foton från dagens linerocup upplagda.

http://www.lineroif.se/galleri/?ID=148609


Romelecupen 2017
2017-01-23 22:16
I söndags var det Romelecup i Veberöd från tidig morgon till kväll och i vanlig ordning stod våra tre lag från Linero P08 för en riktig kämpainsats, såväl på planen som i toastkön. Under dagen fick vi uppleva både med- och motgångar; bollar som studsade vår väg, men ibland även motståndarnas.

Även på läktaren var stundtals svårt att sitta still. Inte minst när hemmafavoriten Veberöds AIF, efter en spännande match mot ett av linerolagen fick ett jätteläge i slutsekunderna. Calle och hans högerstolpe räddade dock situationen galant.

Tack till alla våra spelare för insatserna, till Romelecupen för en välarrangerad dag, och inte minst till alla de P08-föräldrar som hjälper oss att heja fram våra spelare från läktarplats.
Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Linero Idrottsförening, 19/11 23:32 
Linero Idrottsförening, 16/11 10:17 
Linero Idrottsförening, 11/11 02:09 
Linero Idrottsförening, 30/10 17:21 
Linero Idrottsförening, 19/10 07:57 
Linero Idrottsförening, 15/10 15:00 
 
Hitta vår hjärtstartare...
Vi sponsrar Linero IF
Felanmälan
Väder

klart.se