Vintersäsongen inledd
2017-11-11 06:58

Nu har vi trätt in i vinterkylan, naj inte riktigt ännu, men vinterträningstiderna har börjat och imorgon spelar vi första inomhuscupen. Vi planerar som vanligt att spela 6-8 inomhusturneringar, men vi skippar vinterserie även i år. Troligen blir det dock lite fler träningsmatcher denna vinter än föregående vintrar. Kolla i kalendern för mer info om vad vi gör nu under vintern.

Liksom förra vintern kör vi tre träningar i veckan:

Tisdagar kl. 18:00-19:30, konstgräs på Linero IP

Torsdagar kl. 17:30-19:00, konstgräs på Linero IP

Lördagar kl. 15:00-16:30, inomhusgolv i Vikingahallen

Dock delar vi inomhustiden med P07, vilket gör att vi ibland kommer försöka ta andra lags lediga tider inomhus samt ibland köra utomhusträning på lördagen istället, som idag lördag 11 nov då vi kör kl. 11:15-12:45 på konstgräset istället. Ibland kanske vi kör utomhus på söndagen t o m om vi har cup på lördagen.

Under året har vi jobbat rätt mkt med försvarspel, framför allt pressteknik. Under hösten körde vi försvarsträning nästan varannan träning. I våras körde vi mkt en mot en. Resultatet är att vi har släppt in betydligt färre mål i år. Dock har vi ju inte gått lägre ned på planen, utan vi har snarare flyttat upp backlinjen ännu högre för att komma upp i ryggen på motståndarna så att de inte tillåts att vända om med bollen. Vår höga intensiva press har vi fortsatt med, och vi har blivit noggrannare med att markera motståndarnas innermitt. Vi har dessutom gjort fler mål i år.. :) Nu kommer vi att fokusera rätt mkt på passningsspelet. Vi ska bli bättre på passningsspelet när vi kommer i hög fart, bättre på att göra/genomföra direktpassningar och bli bättre på att undvika passningsskugga och utnyttja båda små och fria, större ytor bättre.

Vi är just nu en trupp på 22 killar och fyra ledare. Nya såväl som gamla killar är välkomna att komma på våra träningar.

Lördagen den 24 mars anordnar vi Linerocupen för P06 för fjärde året i rad. Alla är välkomna att anmäla lag till denna cup. Se http://www.lineroif.se/docs/676/15503/Inbjudan%20Linerocupen%202018%20(P06).pdf för inbjudan.

Sugna på träningsmatch/-er eller vara med på Linerocupen? Hör av er till David Gustavsson (gustavsson.david@gmail.com)

Vintersäsongen inledd2017-11-11 06:58